Thru The Bushes 2023. – festivalska magija u noći Suza sv. Lovre

Završio je Thru The Bushes 2023., festival koji je uz eklektični program elektronske glazbe i specifične vizualne intervencije, prepoznatljiv i po samome smještaju, a koji se ove godine vratio na magičnu bašćansku lokaciju „Kutka za Mutak”. 

Andrea Ljekaj & Dj. T.

Prenosimo tekst Josipe Laklije

Ima li bolje kombinacije od plesa pod vedrim zvjezdanim nebom, čistim zrakom nošenim mirisom mora i šume i zvucima elektronike?

Ako se pita ekipu koja je ovog vikenda uživala u Baški na otoku Krku na Thru The Bushes festivalu rekli bi vam ne.

Organizator Marko Jovanović ovogodišnjim, devetim izdanjem Thru The Bushes festivala, koji se skupa sa suzama sv. Lovre odvio ovog vikenda sa subote na nedjelju, potvrdio je kako je festival zasluženo dobio nagradu Ambasadora za najbolji festival 2020. godine.

Festival koji je već poznat brojnim ljubiteljima elektroničke glazbe, kako u Rijeci tako i šire, ove se godine nakon protekle tri ipak vratio svojim korijenima, a svi koji su se ikada imali priliku ukorijeniti u Kutak za Mutak, u predivnoj uvali Jablanovo, jedva su čekali ove godine ponovno odlepršati tamo. Njegova čar ne proizlazi samo iz glazbenog dijela, koji je naravno oduševio jer su izvođači pomeli svojim izvedbama, već i samim mjestom te divnim ljudima.

Uz već poznata i nešto manje poznata domaća i pretežno lokalna imena ove godine po prvi put line up obogatio je i jedan renomirani strani izvođač. Mecena, Sven i Andrea Ljekaj uveli su nas nešto laganijim ritmovima u ples koji je svoj vrhunac doživio s headlinerom DJ T.-om, a atmosferu na jednakoj razini održala je J. Popowitch koja je zatvorila festival i uvela nas u još jedno prekrasno jutro u uvali Jablanovo.

J. Popowitch

Zahtjevno je provesti festival na mjestu koje zapravo nema postojeću infrastrukturu, ponajviše izvor pitke vode i sanitarni čvor, odraditi ga u robinzonskom duhu, a da nam nikome ništa nije falilo (možda jedino da je noć potrajala duže). Da budemo iskreni, svi smo mi mogli i htjeli još, ali tko bi zasitio sve te ljude pune energije i dobre volje. Glazba je morala stati, a prije potpunog razilaska, umjesto umornih nogu, počele su se upotrebljavati vrijedne ruke koje su počistile plažu i uvalu od odbjeglog smeća.

Mogu reći da definitivno ničega nije falilo i da je ovog puta organizacija nadmašila samu sebe. Vodom i pićem bili smo više nego dobro opskrbljeni, wc kao jednu od bitnijih stavki također smo imali, a za sve one kojima se put do Kutka činio izazovnim (jer do raja nije tako lako doći) tu je bila ekipa Thru The Bushesa koja je pružala podršku svima onima kojima je trebala pomoć oko prijevoza i dolaska u uvalu. Dio se odlučio na put preko brda, a za one koje je uhvatila noć, iako je i tada bilo hrabrih, bile su tu i brodice koje bi prevozile ekipu s jednog kraja na drugi.

Tako je s 12. na 13. kolovoz 400-tinjak ljudi provelo posebno bajkovitu noć pod zvijezdama. Tako blizu, a opet dovoljno daleko od Rijeke, Kutak za Mutak pokazao se kao idealno mjesto za provesti noć koju svi pamtimo kao Suze sv. Lovre, ali ovogodišnji posjetitelji i po nezaboravnom provodu na festivalu Thru The Bushes.

Do godine, u duhu festivala, stay tuned & bushy!

Autor fotografija: Marko Lopac

#Kutak za Mutak #Thru The Bushes #Thru The Bushes 2023 #Thru The Bushes festival

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh