PROGRAM VRISKA ČETVRTKOM

Vrištimo već pet dana, ali Vrisak još nije gotov! Danas Vas na Vrisku očekuju uzbudljivi programi, prekrasne slikovnice, publicistički noviteti, nikad viđeni rukopisi etabliranih autora, nagrađivani romani iz regije te, kao i uvijek, poezija na kraju dana

U 11 sati u Dječjoj kući poznata riječka ilustratorica i autorica slikovnica za djecu Nena Pavelić predstavit će svoju novu slikovnicu „Kamo ćemo večeras?“ (Naklada Val). Ova slikovnica priča o neograničenim snovima i pustolovinama. Kroz tople i živopisne slike pratimo dječaka i njegovu obitelj dok istražuju svijet – izdižući se iznad drevnih gradova u balonu na vrući zrak, veslajući kroz čarobne špilje ili ploveći na repu kita. Svijet te čeka na polici, samo ga moraš dohvatiti.

U 18 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti popularna književnica Đurđica Čilić, autorica knjige „Fafarikul“ i autofikcijskog romana „Novi kraj“, prevoditeljica i sveučilišna profesorica, počastit će posjetitelje Vriska s malim uvidom u svoj najnoviji rukopis u nastajanju!

U 20 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti festival Imperativ predstavit će dobitnika NIN-ove nagrade za 2024. Stevu Grabovca i njegov roman „Poslije zabave“ (Imprimatur). Ovaj roman je priča o ocu, zločinu, porodici, prijateljstvu i odrastanju – pravi totalni roman! S temom dvojništva u stilu Danila Kiša, pisac uokviruje različite tematske segmente koji ovu knjigu čine presjekom jednog života. S autorom će razgovarati Sanela Babić i Ena Katarina Haler.

U 21 sat, Vrisak se tradicionalno seli u Dnevni boravak gdje će jedan od najutjecajnijih suvremenih hrvatskih pjesnika i književnika, Marko Pogačar, predstaviti svoju najnoviju zbirku poezije „Ponoćni glagoli“ (V.B.Z.). Ova zbirka vrvi od jezičnih igara i glasovnih figura. S autorom će razgovarati Željka Horvat Čeč.

Istaknuti vizual: Vrisak

#Dječja kuća #festival #književnost #VBZ #Vrisak

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh