„Baci kamen prvi”: izložba rezultata radionice „Gledanje naglavačke” u DeltaLabu

Treća generacija polaznika radionice suvremenih umjetničkih praksi i kritičkog mišljenja Gledanje na glavačke (http://drugo-more.hr/gledanje-naglavacke-3-0/) predstavit će svoje završne autorske radove na izložbi Baci kamen prvi koja se otvara ovog četvrtka, 26. listopada u 19 sati, u prostoru DeltaLaba (zgrada IVEX-a, Delta 5, Rijeka).
Studentice druge godine kulturalnih studija, Lana Kovačević i Tara Glavan, te učenik trećeg razreda gimnazije, Fabijan Škarić, na radionici su se bavili temama mentalnog zdravlja, utopije, osude i ranjivosti, upoznajući pritom marginalne perspektive u umjetnosti i kulturi koje su rijetko zastupljene u formalnom obrazovanju i medijima. Radionicu su tijekom ljetnih mjeseci provele Elena Apostolovski i Petra Čargonja iz nezavisne inicijative Spačke, u okviru programa Refleks udruge Drugo more. Tijekom radionice, polaznici su uz mentorstvo voditeljica osmišljavali i razvijali vlastite umjetničke radove, temeljene na onome što nalaze važnim u svojim životima i okolini.
„Naziv izložbe referira se na biblijsku priču o grešnosti koja nas poziva da pogledamo u svojunesavršenost kao temelj empatije i jednakosti. Baci kamen prvi poziv je na suočavanje sa vlastitimstrahovima, žudnjama i stanjima, te poziv na iskrenost. Također je i ponovno otkrivanje analogne ivisceralne kvalitete naše emotivnosti u šumi digitalnih ‘zajednica’”, stoji u najavi izložbe.
Izložbu je nakon otvorenja moguće razgledati i u petak 27. listopada, u radnom vremenu od 12 do 20 sati. Ulaz je slobodan.
Više informacija o izložbi moguće je pronaći na internetskim stranicama Drugog mora – http://drugo-more.hr/baci-kamen-prvi/.

#Baci kamen prvi #DELTALAB #Drugo More #Gledanje na glavačke #Spačke

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh