Feđa Štukan 15. rujna u Galeriji O.K. predstavlja roman Blank

Zapamtite datum, zapamtite vrijeme i zapamtite mjesto. Dakle, datum: 15. rujna, vrijeme: 19 sati, mjesto: Galerija O.K.. Još jednom, 15. rujna, 19 sati, Galerija O.K.. Zašto? Zato što će se baš toga dana, baš u tom točno određenom vremenu i baš u tom prostoru održati riječka promocija autobiografskog romana Blank, autora Feđe Štukana, sarajevskog glumca i producenta, pilota, humanitarca, glazbenika…

Blank nije novo štivo na tržištu, roman je objavljen 2019. godine, ali u Rijeci do sada nikad nije bio predstavljen. Feđa Štukan u njemu potpuno otvoreno, gotovo bez imalo emocija i bilo kakvih zadrški, progovara o svome životu kojega je ogolio do krajnjih granica, potresna je to priča o čovjeku kojega danas možete vidjeti uz bok najvećim facama svjetske filmske industrije, a koji je prošao rat u Bosni i Hercegovini, našao se u vrtlogu droge, kriminala i iz svega se uspio izvući. Kako? Saznat ćete na promociji Blanka iz prve ruke, kao i još poneku zanimljivost o životu, radu i stvaralaštvu jednoga od najistaknutijih glumaca novije generacije.

Inače, roman Blank nikada i nije trebao biti objavljen, njegovo pisanje Feđa Štukan praktički je započeo na nagovor Angeline Jolie i Brada Pitta tijekom snimanja filma „U zemlji krvi i meda“. Roman je preveden na talijanski, francuski i engleski jezik i danas je obavezno štivo na mostarskom sveučilištu, ali i na prestižnom londonskom Goldsmith sveučilištu.

„Ako život pretvorite u rutinu i pustite da se on živi sam, da živi on vas, a ne vi njega, tada vam se sigurno ništa neće dogoditi, tada je vaša sudbina zapečaćena, a život nepovratno protraćen. To je zaista jedini stvarni grijeh koji zapravo postoji“, rekao je jednom prigodom Feđa Štukan, koji uoči riječke promocije romana Blank samo poručuje: Ne treba ništa niti pojašnjavati, moja najkraća biografija je Blank, neka samo tako i piše. Ljudi će znati o čemu se radi.

Dakle, Feđa Štukan i Blank – 15. rujna, 19 sati, Galerija O.K..

#Blank #Feđa Štukan

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh