Graces u HKD-u: poetska moć nesavršenosti

U Hrvatski kulturni dom na Sušaku u ponedjeljak 23. listopada u 20:00 sati dolazi talijanska koreografkinja Silvia Gribaudi sa svojom nagrađivanom predstavom Graces. S bogatim humorom i radikalnom empatijom Silvia Gribaudi uzdiže pojmove ljudskih nesavršenosti u umjetničku formu izvan klišeja i pojavnosti.

Inspirirana skulpturom Tri gracije (Antonio Canova 1812.-1817.), Graces predstavlja Zeusove kćeri Eufrozinu, Aglaju i Taliju, odnosno sjaj, radost i blagostanje kroz tri muška izvođača koji zajedno sa Silvijom traže nova značenja riječi milost. Kroz ples i tekst, ali ponajviše neposrednošću i s lakoćom, predstava prodire u srž naše ljudskosti.

Na pozornici su tri muška izvođača, Siro Guglielmi, Matteo Marchesi i Andrea Rampazzo zajedno s autoricom Silviom Gribaudi, koja sebe voli
definirati kao autoricu tijela zbog svoje poetike kojom nesavršenosti uzdiže do umjetničke forme izravnim, okrutnim i empatičkim stripovskim stilom brušući granice između plesa, kazališta i izvedbenih umjetnosti.

Graces je realizirana uz kritičku, vizualnu i redateljsku podršku Mattea Maffesantija.

Posljednjih deset godina Silvia Gribaudi radi na propitivanju rodnih stereotipa, muških i ženskih identiteta i koncepta virtuoznosti u
plesu i svakodnevnom životu, prevazilazeći klišeje tijela.

Ulaznice je moguće kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na sljedećoj poveznici, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa. Umirovljenici i studenti imaju pravo na 50% popusta na ulaznice, isključivo na blagajni HKD-a, a članovi HKD kluba [2] na 20% popusta na svim prodajnim mjestima.

Naslovna fotografija: ulomak iz predstave Graces

Autor fotografije: Giovanni Chiarot

#Graces #HKD na Sušaku #nesavršenost #Ples #predstava

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh