Hotel Nostalgija Kazališta Lectirum u HKD-u

U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku 19.siječnja s početkom u 20:00 sati igrat će predstava Hotel Nostalgija u produkciji Kazališta Lectirum.

Predstava se sastoji od tri čina, tri različite priče koje pričaju glumci: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na godišnjicu braka (35 godina) sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća godišnjice, misli da je žena pogriješila datum. Tu počinje priča o ljubavi i nevjeri. Žena je odana supruga, a muž je vara sa svojom mladom tajnicom. U duhovitim i životnim dijalozima odvija se radnja koju će svatko prepoznati iz neke priče ili svoga okružja. Komično, zanimljivo i kritički Ksenija Pajić, Zijad Gračić i Mladen Čutura, kao konobar, publici predstavljaju životnu zbilju nad kojom se svatko može zamisliti, ali i nasmijati.

Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi. Kao mladi bili su u vezi , život ih je razdvojio, ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. Njezin život je uobičajen. Ona je udana žena, majka troje djece, ali život s mužem nije joj zanimljiv iako to ne želi priznati. Producentu se život bitno promijenio od kada se bavi tim poslom. U životu je uspio, ali emotivno nije sretan. Iza njega su tri katastrofalna braka. Htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati ponovnu vezu s njom.

Priču glumački prezentiraju Natalija Đorđević i Mladen Čutura. Adaptacija koju je načinila Nina Kleflin, ujedno i redateljica cijele predstave, zanimljiva je utoliko što su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati. Poznaju se iz Popovače, a tamo su kao mladi ljubovali. Ona je ushićena njegovim poslom i stalno ga ispituje koje glumice, glumce, sportaše i političare poznaje. Tu počinje komedija karaktera, zabune, situacije i verbalno smišljenih smiješnih trenutaka.

Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u sobu, jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a on stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći ne uda. Na kraju se priča sretno završava. Glumci u tom činu su: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Sve tri priče odvijaju se u istom hotelskom prostoru.

Ulaznice po cijeni od €10 moguće je kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu i Foto Reviji uz naknadu od dodatnih €0,85 za obradu transakcije. Blagajna HKD-a otvorena je sat vremena prije programa.

Istaknuta slika: scena iz predstave Hotel nostalgija

#HKD na Sušaku #Hotel nostalgija #Kazalište Lectirum #komedija #predstava

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh