Divlja priroda Hrvatske – Goran Šafarek u Parku prirode Učka

U četvrtak, 5. listopada u 18 sati, u Centru za posjetitelje Poklon, predavanje će održati biolog, autor, snimatelj i fotograf te avanturist i istraživač – Goran Šafarek. Predavanje „Divlja priroda Hrvatske” nastavit će ciklus znanstveno-popularnih predavanja „Znanost na Poklonu”, otvoren gostovanjem Stipe Božića. Korado Korlević ciklus će nastaviti trećim predavanjem, 27. listopada, na temu klimatskih promjena.

„Na predavanju ‘Divlja priroda Hrvatske’, Goran Šafarek govorit će o biološkoj vrijednosti, važnosti i bogatstvu bioraznolikosti.
Hrvatska je zemlja izuzetno bogate prirode. Iako male površine, reljefno je raznolika – od velikih panonskih rijeka koje se izlijevaju u svoja prostrana poplavna područja, brdovitog središnjeg prostora s brojnim nizinama, preko bujno obraslih zelenih planina Gorskog kotara, visoravni s krškim poljima i ponornicama, te strmih i često surovih obalnih planina i divljih kanjona s blještavim slapovima rijeka koje se ulijevaju u modro Jadransko more, do stjenovite obale koja se svrstava među najljepše na svijetu”, stoji na fb stranici eventa.

Za više informacija posjetite stranicu Parka prirode Učka: https://www.pp-ucka.hr/predavanje-goran-safarek-divlja-priroda-hrvatske/

Istaknuta fotografija: https://facebook.com/events/s/divlja-priroda-hrvatske-by-gor/277606425098887/

#Goran Šafranek #Korado Korlević #Park prirode Učka #Stipe Božić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh