Impulse festival: Satoshi Tomiie u Pogonu kulture, Zarkoff i Mile Voli Disko u Manualu

Subota, 27. travnja, rezervirana je za premijerni riječki nastup japanskog pionira, Satoshija Tomiie, u sklopu Impulse Festivala, u Pogonu kulture.

Satoshi Tomiie je svojim radom na house i techno sceni značajno utjecao na razvoj zvuka, žanra i kulture elektroničke glazbe. Ranih 90-ih je odlazio na turneje svirajući klavijaturu za poznatog skladatelja Ryuichi Sakamota, a kasnije se u potpunosti posvetio produkciji house i techno izdanja te profesionalnom DJ-ingu. Njegovo prvo EP izdanje “Tears”, koje spada u lektiru house glazbe, napravio je s Frankie Knucklesom za kojeg se smatra da je tvorac house glazbe. Uz glavnog gosta, nastupaju i etablirani domaći DJ-evi Marin Biočić, Marcel, one n, Roland, Grenco i Ian Staraj, koji su dio redovitog repertoara riječke klupske scene, ali i izvođači nekih od najvećih i najznačajnijih festivala u regiji kao što su Sonus, Butik, Lighthouse, Love International, Sea Star i dr.

Dan ranije, petak, 26. travnja, klub Manual bit će domaćin nastupu Zarkoffa – solo projekta Saše Rajkovića s gotovo dva desetljeća iskustva na sceni. Njegova glazba prožeta je različitim žanrovima poput electra, techna, postpunka i darkwavea. S raznim je projektima kroz godine nanizao preko 30 izdanja za izdavače poput „Dark Entries“, „Return To Disorder“ i mnoge druge. Za Impulse Festival i publiku, pripremio je i svoj posebni live act. Uvodni set pripada Moljcu, one-man kolektivu i predstavniku post šišmiš wavea. Kolektiv najavljuje eklektični kolaž koji spaja senzibilitete opskurnih diletanata 80-ih godina minulog stoljeća i recentnijih izvođača koji njeguju lo-fi estetiku melankoličnih analognih sintisajzera.

Zarkoff

Subota, 27. travnja, rezervirana je za nastup samog Satoshija Tomiiea u Pogonu kulture. Isti dan, Manual će biti domaćin trinaestogodišnjoj proslavi programa „Mile Voli Disko“ gdje će Mile Hund pripremiti šestosatnu plesnu listu underground disco hitova s kraja 70-ih i ranih 80-ih.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10€ za party u Pogonu kulture moguće je kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka i u sustavu Entrio. Cijena na ulazu iznosi 14€. U Manualu, cijena za članove kluba za oba dana iznosi 4 eura. Svi ostali ulaznice mogu nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 5€, odnosno za party Zarkoff&Moljac na
dan cijena iznosi 7€. Svi studenti riječkog Sveučilišta uz važeću x-icu mogu kupiti ulaznicu po pretprodajnoj
cijeni i na dan partya (na ulazu) ako party nije rasprodan.

Istaknuta i ostale fotografije: Distune promotion

#dallas music shop #distune promotion #Impulse Festival #klub Manual #Pogon kulture

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh