Incident na molitvenom skupu u Rijeci – „Klečavac“ napao fotoreportera

U subotu, 6. siječnja 2024., na blagdan Sveta tri kralja u Rijeci je održan prvi molitveni open air skup inicijative „Muževni budite“. Podsjetimo, nakon što su redovito, svake prve subote u mjesecu „Klečavci“ molili krunice po gradovima Hrvatske, na red je došla i Rijeka. Unatoč snažnoj kiši, klečanje uz molitvu počelo je na vrijeme, u 8:30.

Već nakon par minuta došlo je do fizičkog incidenta tijekom kojeg je jedan od „Klečavaca“ napao fotoreportera HINA-e Miljenka Klepca. Policija je promptno intervenirala i privela izrazitije muževnog „Klečavca“. Od samoga početka, molitvu je pratilo mnoštvo neobičnih zvukova kojima su spontano okupljeni građani i građanke digli svoj glas za slobodu. Prepoznali smo zvonjavu alarma, glazbu uspavanki, kukurikanje pijetla, te pjesmu Riječke pičke Leta 3. Broj okupljenih građana daleko je premašivao molitelje koji su iz molitve prelazili u pjesmu i natrag. Kiša je padala sve žešće i žešće, a građani su je popratili podržavajućim poklicima, zviždanjem, pošalicama i smijehom.

 „Klečavci” prenose Katoličku ikonu Rijekom poput građevinskog materijala

Oko 9 sati kiša je prestala, a Riječke pičke su prebačene na razglas, na veselje okupljenih građana koji su se pridružili pjevanju. Molitva je zaključena oko 9 i 15 sati.

Fotografije: Jelena Ternovec

#klečavci #Rijeka #Sv.VId

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh