Glej: Time for Live Art – Festival performansa u Ljubljani

Na festivalu izvodi četvero hrvatskih umjetnica i umjetnika: Tomislav Brajnović, Tajči Čekada, Ivana Kalc i Slaven Tolj.

Infinite Present Festival međunarodni je festival izvedbe i žive umjetnosti koji će se održati u Ljubljani od 24. do 26. siječnja 2024. godine. Osnivač i organizator novog festivala je kazalište Glej. Ideja o pokretanju novog festivala izvedbe i žive umjetnosti proizašla je iz projekta Time for Live Art. Prvo izdanje održat će se u kazalištu Glej i galeriji Cukrarna.

Time for Live Art (“Vrijeme za Živu Umjetnost”) okuplja četiri festivala žive umjetnosti (4 kustosa, 4 umjetnika i 2 mentora) s ciljem isticanja otpornosti sektora žive umjetnosti u suvremenom svijetu pogođenom ekološkim i zdravstvenim izazovima. Ovi festivali vjeruju da okupljanje oko živog događaja nikada nije bilo tako dragocjeno i nužno, iako nas trenutni uvjeti potiču da to činimo na drugačiji način. U skladu s tim, partneri se bave i odgovaraju na pitanja ‘vremena’ u stvaranju, prezentaciji i kruženju živih umjetničkih djela: vrijeme posvećeno povezivanju stvaranja s kontekstom, vrijeme za doživljaj umjetničkog djela, vrijeme za posredovanje oko prezentacije, vrijeme uzeto za putovanje umjetnika i vrijeme za razvijanje sjećanja publike.

U sklopu festivala, u četvrtak 25. siječnja, u Cukrarni (galerija Parter) s početkom u 19 sati, u sklopu festivala, performans će izvesti umjetnice Tajči Čekada i Ivana Kalc, dok će se u 21 sat umjetničkoj i široj publici, performansom obratiti umjetnik Slaven Tolj.

Projekciju filma Slavena Tolja, u sklopu festivala prikazivat će se u kazalištu Glej, 26. siječnja, s početkom u 18:30. Istu večer, participativni performans Večera s umjetnikom, Tomislav Brajnović izvest će u kazalištu Glej u 21 sat.

Tajči Čekada, Ivana Tkalc, Goli otok – Novi hrvatski turizam, 2019., fotografirala Andrea Knežević


Naslovnica: https://www.glej.si/en/programmes/time-for-live-art

#Cukrarna #Glej #Kazalište Glej #Ljubljana #Time for Live Art

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh