Iva Erceg nova pročelnica Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i mlade

Iva Erceg nova je pročelnica Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i mlade, objavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović na redovitoj konferenciji za novinare održanoj u utorak u Gradu Rijeci, kada su predstavljeni i svi ostali novo-izabrani pročelnici. Na natječaj za Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, sport i mlade pristigle su četiri prijave, dvije prijave su bile nevažeće, a na kraju je izabrana Iva Erceg, koja je trenutačno ravnateljica Osnovne škole Viktora Cara Emina u Lovranu, a po struci je magistra primarnog obrazovanja i magistra bibliotekarstva.

– Svi izabrani pročelnici mahom su taj posao radili i do sada, jedino novo ime je Iva Erceg, koja je izabrana za pročelnicu popularno nazvanog mega odjela, odnosno Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i mlade. Riječ je o osobi koja ima više od dvadeset godina iskustva u obnašanju poslova visoke stručne spreme, od učiteljice razredne nastave, nastavnice geografije u raznim školama, vodila je sportski park, a od 2012. godine radi kao ravnateljica Osnovne škole Viktora Cara Emina u Lovranu. Predsjednica je Aktiva ravnatelja Primorsko-goranske županije, definitivno se radi o osobi koja ima znanje i iskustvo potrebno da bi dobila povjerenje nastaviti voditi ovaj veliki i značajni odjel. U fokusu ovoga mandata su nam sport i obrazovanje, svjedoče tome brojna ulaganja i podizanje standarda u brojnim ustanovama, rekao je Marko Filipović.

Ono što je posebno upalo u uho prilikom predstavljanja Ive Erceg, jest da je gradonačelnik naglasio da je u ovom mandatu naglasak na sportu i obrazovanju, što samo po sebi otvara pitanje, a što je s kulturom?

– Sport i obrazovanje su definitivno u našem fokusu, kada to kažem onda mislim na ulaganja. Imali smo ogroman investicijski ciklus u kulturi, najveće ulaganje u kulturi od hrvatske samostalnosti,  što je naravno bilo povezano s projektom Europske prijestolnice kulture, završena je investicija u Dječju kuću, završena je investicija u Muzej Grada Rijeke, pri završetku je Gradska knjižnica, isto tako i brod Galeb, a to su značajna investicijska ulaganja. U narednom periodu usmjeravamo sredstva ka sportu, a povećanje sredstava za predškolski odgoj, najavili smo od samog početka mandata, otvaramo nove prostore gdje god je to moguće, pojasnio je Marko Filipović.

Kojoj političkoj opciji pripadaju novoizabrani pročelnici gradskih upravnih odjela gradonačelnik Marko Filipović nije otkrio.

– Političko opredjeljenje novoizabranih pročelnika je njihova osobna stvar. Nisam upoznat da je netko od njih član stranke, ako jest mi to na intervjuu nismo ispitivali posebno. No, smatram da svaki građanin Republike Hrvatske ima pravo na svoje političko opredjeljenje. Dakle, nije mi poznato je li netko član neke stranke ili je bio član, zaključio je Filipović.

#ArtKvart #Iva Erceg #Kultura #Marko Filipović #obrazovanje

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh