Marko Filipović: Kazališno vijeće uskoro će raspisati natječaj za novog intendanta

Riječki PGS u javnost je istupio ultimatumom tražeći od gradonačelnika Marka Filipovića da raspiše natječaj za novog intendanta HNK Ivana pl. Zajca, odnosno ako to ne učini ostat će bez podrške PGS-ovih vijećnika kod izglasavanja proračuna za 2024. godinu, što automatski za sobom povlači i nove izbore za Gradsko vijeće.

– Ucjene nikad nisu prolazile kod mene, mi smo se uvijek sjeli i dogovorili. Mislim da nikome nisu u cilju novi izbori, rekao je Marko Filipović pa nastavio:

– Što se tiče natječaja za intendanta postoji striktna zakonska procedura kako se to radi. Intendantu Marinu Blaževiću mandat traje do kraja iduće godine, Kazališno vijeće je dužno raspisati natječaj godinu dana prije isteka mandata kako bi se novi intendant mogao pripremiti za sve ono što treba da kazalište normalno funkcionira. Na kolegiju smo utvrdili osnovni financijski i programski okvir, temeljem toga okvira Kazališno vijeće dužno je raspisati natječaj za novog intendanta, a to hoće li se Blažević javiti na natječaj ili neće to je stvar onih koji razmišljaju o kandidaturi, rekao je gradonačelnik Marko Filipović, najavivši da će se Kazališno vijeće sastati ovaj tjedan.

– Kazališno vijeće temeljem zakona utvrđuje kriterije za raspisivanje natječaja, nakon toga natječaj traje mjesec dana, a nakon toga znat će se tko se je na natječaj javio. Dakle, mislim da će Kazališno vijeće natječaj raspisati do kraja tjedna, odnosno u najskorijem mogućem roku, zaključio je Filipović.

#HNK Ivana pl. Zajca #intendant #Kazališno vijeće #Marin Blažević #Marko Filipović

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh