Izet Medošević & Borgie i Belfast Food na oproštaju od Ljeta na Kantridi

Kalendarski gledano posljednji dan ljeta ove godine bit će 23. rujna. Na sjevernoj polutci Zemljine hemisfere rujanski ili jesenski ekvinocij označava kraj ljeta i početak jeseni, nakon jesenskog ekvinocija Sjeverni pol počinje se naginjati od sunca, čime nastupa ono vrijeme kada su noći duže, a dani kraći. Taj dan, dakle, pada na 23. rujan. No, u obzir treba uzeti da se na čitavoj sjevernoj polutci Zemljine hemisfere vrijeme na računa na isti način. Uzmimo samo za primjer Rijeku, odnosno suzimo mikrolokaciju na Kantridu, znate li kada će završiti ljeto na Kantridi?

E, pa, Ljeto na Kantridi završit će 15. rujna. Zašto 15. rujna? Zato što će se toga dana plaža Kantrida, ona na kojoj je smješten Beach bar Morski prasac, polako početi odmicati od sunca, noći će postajati sve duže, dani sve kraći, a Izet Medošević i Borgie, i najpoznatiji riječki „Irci“ okupljeni u bend Belfast Food, samo će sebi svojstvenom svirkom i velikom feštom označiti kraj ove jedinstvene manifestacije, što je proteklih mjeseci Kantridu još jednom pretvorila u jednu od najatraktivnijih riječkih ljetnih mikrolokacija.

Ljeto na Kantridi 2023 doživjelo je svoje treće izdanje, ova manifestacija nastala je na temeljima onoga što se zbivalo pod projektom FKK – Kantrida europski kvart kulture, odnosno svim onim programima što su prethodili i koji su bitno utjecali da se ovaj iznimno atraktivan dio grada u Rijeci počne doživljavati na jedan sasvim drugačiji način. Ta transformacija sigurno ne bi bila moguća bez tvrtke Novi turizam d.o.o., koja je ove godine u potpunosti samostalno financirala sve programe, a nije da ih nije bilo, te uz pomoć svih ostalih volontera, neformalnih grupa građana i nekolicine udruga, iznijela program u cijelosti onako kako je bio i zamišljen.

Zahvaljujući Štikli, festivalu jazz i eksperimentalne glazbe, koji je doživio svoje 11. izdanje, zahvaljujući Gospodinu Prasowskom Classicsu, jedinom festivalu komorne glazbe pod zvijezdama, koji je doživio svoje drugo izdanje, zahvaljujući Empeduja Punk Festival, osmo izdanje kojega je održano na Biviju, kao  i Art-kampu Empeduja, koji je na Biviju okupio nekolicinu vrhunskih riječkih umjetnika i njihovih gostiju, ali i uz nekolicinu sjajnih koncerata i sportsko-humanitarnih događaja, Ljeto na Kantridi ostalo je najznačajnija, najkvalitetnija, najmasovnija i najposjećenija riječka ljetna manifestacija.

Baš zbog svega toga nemojte 15. rujna zaboraviti doći na Kantridu, velikom feštom na Morskom prascu svi zajedno oprostit ćemo se od od još jednog Ljeta na Kantridi!

Naslovnu fotografiju snimio Aleš Suk

#Belfast Food #Izet Medošević #Ljeto na Kantridi

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh