Izložba finalista nagrade za mlade umjetnike „Zlatna lubenica“

U petak, 26. travnja, s početkom u 20 sati, Muzej suvremene umjetnosti Istre i Udruga „Metamedij“ održat će otvorenje osmog izdanja izložbe finalista nagrade za mlade umjetnike „Zlatna lubenica“, pod nazivom „O pričama i (s)tvarima“

Izložba će predstaviti radove osam finalista i finalistica: Sande Črnelč, Jiao Guo, Nikoline Kuzmić, Antonie Magdić, Luke Mahmuljina Udovičića, Manuele Pauk, Dore Ramljak i Petra Vranjkovića. Tijekom otvorenja proglasit će se ovogodišnji dobitnik ili dobitnica nagrade.

U katalogu izložbe, Marijeta Bradić navodi sljedeće:

Materija, (s)tvar(i), objekti i anorganski elementi pripovijedaju višeskalarne priče iz dubina sedimenata stijena i oceanskih brazda, subatomskih čestica i kozmičkih prostranstava. Na razini subjekta, ove priče počinju od samoodređujućih matičnih stanica od kojih kreće život, do mikroorganizama koji nastanjuju naša tijela… Ako je materija ‘’ontološka izvedba svijeta u svojoj tekućoj artikulaciji’’, što se događa kada je promotrimo kao nešto što djeluje, a ne nešto prema čemu se djeluje (Barad 2007: 149)? Kakva nam to nova biopolitička i bioetička pitanja otvara? Koje priče – implicitno ili eksplicitno – pripovijedaju (s)tvari, odnosno koje priče mi pripovijedamo o njima i kroz njih? I, postoji li u ovoj narativnoj mreži glavni protagonist?

Organizator izložbe su Udruga „Metamedij“ i Muzej suvremene umjetnosti Istre, uz financijsku podršku Grada Pule, Turističke zajednice Grada Pule, Istarske županije, Zaklade ‘“Kultura nova’“ i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Izložba će trajati do 19. svibnja 2024. godine.

Istaknuti vizual: MSUI

#Istra #Izložba #MSUI #Muzej suvremene umjetnosti Istre #Udruga Metamedij #Zlatna lubenica 8.0

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh