Izložba „koRAK dalje u otkrivanju RAKova” na Riječkoj ribarnici

Na Riječkoj ribarnici će se u ponedjeljak, 11. prosinca, s početkom u 18:30 u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Rijeka, održati otovrenje izložbe koja nosi naziv koRAK dalje u otkrivanju RAKova, a kojoj će prethoditi vođeni razgled dijela gradske jezgre uz ribarnicu. Druženje prije izložbe sazvano je u 18:00 sati ispred HNK Ivana pl. Zajca kada će okupljene na izložbu povesti Theo de Canziani.

Želimo li nekome dočarati svu raskoš bioraznolikosti mora, potaknuti ga na razmišljanje i poučiti o njoj, zasigurno nećemo pogriješiti čineći to sa skupinom rakova. Ta šarolika skupina morskih beskralješnjaka broji preko 67.000 opisanih vrsta, od mikroskopskih primjeraka do pravih golijata od 4 metra, od kopnenih babura preko planktonskog krila i sedentarnih brambuljaka do deseteronožnih rakov, kažu organizatori.

Ovo je još jedna u nizu izložbi Prirodoslovnog muzeja Rijeka kojom se želi prikazati djelić ljepote i vrijednosti prirodne baštine jadranskog podmorja publici kojoj je ona nedostupna te potaknuti najširu javnost na razmišljanje o potrebi zaštite i očuvanja bioraznolikosti mora.U izložbi će moći uživati svi zaljubljenici u prirodu, kao i svakodnevni i povremeni posjetitelji Riječke ribarnice.

Autor izložbe je Marin Kirinčić, autor fotografija Pero Ugarković, doj je autor dizajna Artis: Marko Valjak.

Istaknuta slika: Pero Ugarković

#Izložba #koRAK dalje u otkrivanju RAKova #podmorje #Prirodoslovni muzej Rijeka #Riječka ribarnica

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh