Kitten safe house u blagdanskom ruhu otvorio vrata posjetiteljima

Oliver, Draženka, Garfield, Natty i Bilbo samo su neki od razigranih sustanara, koji vrata svoga kućanstva pridošlicama rado otvaraju, a posebno ste dobrodošli ako u džepu imate kakvu poslasticu, ili ste se pak spremni prepustiti višesatnom maženju. Riječ je naravno o macama, macama štićenicama riječkog Kitten safe house-a, koji je ove subote vrata otvorio svim ljudima dobre volje, ne bi li kroz skupljanje donacija pripomogli Danieli Knežević, osnivačici udruge, i volonterkama, koje u brizi za ove čupave četveronošce odrađuju hvalevrijedan posao. Utočište zbrinjava više od sto mačaka – starih, mladih, velikih, malih, bolesnih i zdravih, no jedno im je pak svima zajedničko – sve su jako voljene, i o njima se jako dobro brinu. Volonterke su si ove godine itekako dale truda u pretvaranju utočišta u pravi mali Sjeverni pol, a ovaj je jedinstveni cat advent posjetio i Djed Mraz, koji se fotografirao s macama, ali i s djecom koja su ih došla posjetiti.

Volonterke i Djed Mraz, foto Kitten safe house

Dani otvorenih vrata ovog i sljedećeg vikenda osmišljeni su da bi se prikupila sredstva koja će udruzi olakšati brigu o mačkama koje su trenutačno u utočištu, kao i onima koje će tek doći. Kitten safe house zbrinjava i pozamašan broj mačaka s posebnim potrebama, odnosno mačaka s raznim bolestima, problemima i deformacijama o kojima brigu vode s iznimnom pažnjom i ljubavlju. Članovi udruge o mačkama se brinu 365 dana u godini, 24 sata dnevno, u što sam se i sama mogla uvjeriti – baš je po našem odlasku dovedena maca stradala u prometnoj nesreći, kojoj je odmah pružena potrebna pomoć.

Akcija je otvorena ovaj i sljedeći vikend – svi koji se žele uključiti pozvani su macama donijeti neku od potrepština, a detaljan se popis mačjih želja može pronaći na stranicama udruge Kitten safe house. Cat advent nalazi se na adresi Rujevica 2, a odlučite li odvojiti koji sat da ga posjetite – obećajem vam da ćete se oduševiti, a možda poželite i kojoj maci otvoriti vrata vlastitog doma te joj na taj način, osim blagdana, uljepšati i ostatak života.

Fotografije snimila Antonia Sirotich

#cat advent #kitten safe house

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh