Korzo ostalo bez „Hodača”

Korzo je privremeno ostalo bez figure koju se uvijek moglo sresti. Skulptura Ivana Kožarića „Hodač” privremeno se uklanja s Korza zbog zatvaranja Adamićeve ulice, riječke prometne žile kucavice, u kojoj se izvode radovi. Njenim je zatvaranjem interventnim vozilima koji žele stići u centar grada preostalo kretanje Korzom, no skulptura bi onemogućila njihov prolazak.

Skulptura Hodač, rad akademika Ivana Kožarića, na Korzo je postavljena 2010. „Hodač” je uvećana skulptura ranijeg Kožarićevog rada koji je od 2001. vlasništvo Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Kožarić je odobrio da se djelo preradi te je uvećano djelo, visoko 220 cm, teško 50 kg, a izrađeno u aluminiju izveo akademski kipar Marko Gašparić te izlio u ljevaonici LIKUM U Zagrebu.

„ Hodač” je već jednom selio s Korza, kada je svega nekoliko mjeseci nakon njegova postavljanja pronađen razbijen. „ Hodač” polomljenih nogu tada je išao na popravak.

Svoj privremeni dom, do ponovnog otvaranja Adamićeve ulice, „Hodač” je pronašao u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti.

Istaknuta slika: Zoran Krušvar

#Adamićeva ulica #Hodač #Ivan Kožarić #Korzo #MMSU

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh