Kud vozi ovaj traktor: Torcida otkazala koncert Leta 3 u Pirovcu

LET 3 neće 10. kolovoza održati koncert u Pirovcu. Vijest da letovci ipak neće biti dio Pirovačkog kulturnog ljeta na svojim je društvenim mrežama prvo objavio načelnik Ivan Gulam, pravdajući to nespretnim izjavama članova benda o Hajduku, ali i napadom na Marka Livaju na Rujevici. No, prave razloge otkazivanja koncerta nedugo potom pojasnio je Igor Bergam, direktor Turističke zajednice općine Pirovac također se oglasio po tom pitanju, ali s pomalo drugačijim objašnjenjem.

„Od kad smo najavili koncert Leta 3 u Pirovcu, s više strana u više navrata dobili smo uznemirujuće informacije i najave o nemilim događajima koji se planiraju za taj dan u Pirovcu. Dakle, HULIGANI, njih više stotina, koji su na žalost očito dio navijačke skupine Torcida, iz raznih mjesta naše i susjednih nam županija, su ozbiljno planirali doći 10. kolovoza u Pirovac. Na dan kad je u Pirovcu trebao biti održan koncert Leta 3, kad bi u Pirovcu bilo na tisuće domaćih i stranih gostiju, da ne spominjem veliki broj djece, huligani koji su nažalost dio navijačke skupine Torcida, bi kako su najavili „demolirali selo i bacili bend u more“. Možemo pretpostaviti što znači demolirati selo u trenutku kad je u selu veliki broj djece i drugih gostiju, i pretpostavljam baciti ljude od skoro 60 godina u more, koji su došli nastupati u tom lipom dalmatinskom mistu.

Kome je u interesu ugroza djece i gostiju, i kome je u interesu bacanje ljudi od skoro 60 godina u more? Kome je u interesu narušavanje imovine, reda i sigurnosti Pirovca? Očito i samo huliganima. Huliganizam je sve veći problem hrvatskog društva, svjedočimo mu iz tjedna u tjedan, i mišljenja sam da stvari sve više izmiču kontroli. Primjer otkazivanja Leta 3 u Pirovcu zadnji je pokazatelj koliko je huliganizam uzeo maha, i da se oko tog problema treba ozbiljno pozabaviti. Od državnog vrha, koji po tom pitanju nema nikakve jasne vizije ni planove, pa do nižih instanci, i samih navijačkih skupina koji se u svojim redovima susreću i nažalost opravdavaju huliganizam.

Let 3/Snimio Kristian Sirotich

Nikad mi nisu bile jasne navijačke skupine, koje su fascinantne gledajući iz sociološkog aspekta. Prvi su kad treba pomoći gasiti požare, prvi su kad treba pomoći ljudima nakon poplava, prvi spašavaju bebe iz bolnica nakon potresa, dakle ono, skidaš kapu jer rade vridne stvari puno i previše puta kad sustav zakaže. Isti ti ljudi, su u isto vrime prvi i kad treba tući, udarati, ubijati, paliti, razbijati, veličati fašizam, veličati ustaštvo, ugroziti djecu u Pirovcu i baciti ljude od 60 godina u more… Jednostavno neshvatljivo. Da zaključim, žao mi je što je koncert Leta 3 u Pirovcu otkazan, slažem se da se trebao otkazati s obzirom na huligane i najave koje smo imali. Slažem se da je ovo sunovrat civilizacija i poraz društva, ali je i vrlo vjerojatno spašavanje nečije djece, roditelja i imovine. Volio bih da u budućnosti navijačke skupine budu više ono za što im skidamo kapu i hvalimo ih kad je najteže, a manje da budu ono najgore – huligani“, poručio je Igor Bergam.

#LET 3

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh