Marko Filipović izabrao nove članove Kazališnog vijeća, Aleksandru Mijatoviću pridružuju se Nina Violić i Kristian Čarapić

Odlukom Marka Filipovića, gradonačelnika Grada Rijeke, novi članovi Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca iz redova Osnivača bit će: Aleksandar Mijatović, Nina Violić i Kristian Čarapić. Aleksandar Mijatović tako će u novom sazivu Kazališnog vijeća predstavljati kontinuitet kada je u pitanju Grad Rijeka, dok će Nina Violić i Kristian Čarapić zauzeti mjesta Branka Mijića i Romea Druckera. Dosadašnjim članovima mandat je trajao od 28. siječnja 2020. godine i istekao je 27. siječnja 2024. godine, jedino što je Branko Mijić na svoje članostvo u KV-u ostavku podnio 15. siječnja 2024. godine.

Dr. sc. Aleksandar Mijatović rođen je 1977. godine. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci završio je diplomski studij Hrvatskog jezika i književnosti 2002. godine i stekao akademski naziv  profesora hrvatskoga jezika i književnosti. Na poslijediplomskom studiju Književnost i društveno-humanistički kontekst doktorirao je 2009. godine i stekao titulu doktora humanističkih znanosti, znanstveno polje filologija, grana teorija i povijest književnosti. Od 2015. godine je gostujući profesor i mentor na Doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Član je Odbora za statutarna pitanja Sveučilišta u Rijeci. Od 2021. godine obnaša dužnost dekana Filozofskog fakulteta u Rijeci. U proteklom mandatu bio je predsjednik Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca.

Nina Violić,  glumica, scenaristica i redateljica, rođena je u Rijeci 1972. godine, diplomirala je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1994. godine, nacionalna je prvakinja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. U svojoj karijeri odigrala je oko stotinjak uloga u kazalištu i na filmu. Napisala je i režirala dva kratka i jedan dugometražni film. Za svoj rad primila je brojne nagrade u zemlji inozemstvu. Od 1995. do 2007. u stalnom angažmanu je u Teatru ITD gdje glumi u gotovo svim repertoarnim predstavama. Godine 2022. je režirala svoj prvi dugometražni film „Baci se na pod“, koji je osvojio nagradu za najbolji dugometražni film 15. Festivala mediteranskog filma u Splitu.

Kristian Čarapić rođen je 1991. godine. Zvanje magistra prava (mag. iur) stekao je 2014. godine na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Od 2018. godine radi kao odvjetnik na poslovima koji uključuju izrade i davanje pravnih savjeta i mišljenja, sastavljanje tužbi, žalbi, prigovora, podnesaka, ugovora, dopisa, zahtjeva, izjava, kaznenih prijava i drugih isprava kao i razmatranje spisa, pribavu isprava te zastupanja i obranu na ročištima pred sudovima i tijelima u svim vrstama postupaka. Organizator je i suorganizator brojnih tribina, projekata i manifestacija. Od 2021. godine kao član SDP-a izabran je u Gradsko vijeće Grada Rijeke.

Naslovnu fotografiju snimila Jelena Ternovec

#Branko MIjić #HNK Ivana pl. Zajca #Kazališno vijeće #kazalište #Nina Violić

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh