natjecaj

Međunarodni fotografski natječaj na temu Čovjeka

Rok: 20.1.2024.

Fotoklub Rijeka raspisuje Međunarodni fotografski natječaj na temu Čovjeka.

Ako je čovjek jedino živo stvorenje ove planete koje predstavlja najviši stupanj evolucije i koji svojom intelektualnom i svakom drugom aktivnošću generira tu istu evoluciju, onda je on na vrhu piramide života. No, isti je taj čovjek, sa svim svojim afirmativnim i pozitivnim pretpostavkama, istovremeno najveći razgraditelj svega što je stvoreno i svega što je sam stvorio. On i gradi i razgrađuje. Ta dualnost čovjeka nerazjašnjivi je fenomen koji je prisutan i neizbježan kroz cijelu povijest. Čovjek nije sam, već je u određenom duhovnom, emocionalnom i prostornom okruženju u interaktivnom odnosu. Taj cijeli koloplet uzajamnosti unutrašnje arhitekture čovjeka, prirodnog ambijenta i prostora koji je sam stvorio čini misterij života i opstanka na ovoj planeti.

Dakle, što je i gdje je čovjek? Je li on, kako je to ustvrdio stari grčki filozof Protagora, …mjerilo svih stvari…? Upravlja li čovjek svijetom oko sebe, a prvenstveno vlada li samim sobom ili … ?

Fotografija neće dati odgovore na ova filozofska pitanja, ali može dati niz malih slikovnih priloga o raznim okolnostima i kontekstima toga istog čovjeka.

Zadatak je fotografa da ovu kompleksnost i lepezu kojekakvih shvaćanja i poimanja čovjeka interpretiraju na originalan način.

Pravila natječaja dostupna su na sljedećoj poveznici.

#čovjek #Fotoklub Rijeka #međunarodni fotografski natječaj #natječaj fotografija #natječaji u kulturi

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh