Mrave brojim i 21. vek u nedjelju na Morskom prascu

U nedjelju, 9. srpnja, Ljeto na Kantridi na Beach bar Morski prasac dovodi jedinstveni glazbeno-vizualni događaj, koncert riječkog benda Mrave brojim i makedonskog 21. vek. Ekipa iz 21. veka prvi put nastupa u Rijeci, dok Mrave brojim nije potrebno posebno predstavljati. Od kada su se pojavili na sceni debitantskim albumom Zemlja kamenog bizona ovaj kolektiv plijeni pažnju svojom glazbom i smišljeno zaokruženim vizualnim konceptom, u što će se moći uvjeriti svi koji se u nedjelju zateknu na Morskom prascu.

– Ljudi će moći vidjeti jedan svježi pristup, dosta je promjena u bendu, ovaj period smo doživjeli kao reformatorsku godinu i s velikom željom i voljom smo krenuli u kreiranje novog albuma. Sve smo malo osvježili, nešto je novo u postavi, trenutačno sviramo kao duo, bit će dosta vizualnih projekcija, dosta pjesama s novog albuma, što će biti svjetska premijera za riječku publiku i jako smo nabrijani i veseli. Ovo nam je novi elan i na sve gledamo kao na naš novi početak, s novom željom, voljom i elanom krećemo u nove radne pobjede,  rekao je Zoran Klasić Klas, frontmen riječke grupe Mrave brojim, naglasivši da su Mrave brojim uvijek neko iznenađenje, a nedjeljni nastup na Morskom prascu će biti novo iznenađenje.

– Bila je korona u kojoj je naš materijal bio spreman, kada izdaješ novi album čovjek dosta okljeva, nije siguran kako će sve to napraviti, kako će ga predstaviti, prezentacija te prve ploče je uvijek s oprezom. Naš prvi album nas je zadesio u doba korone, u čudna vremena, snimili smo ga, imali smo već skice za novi album, nismo željeli sjediti na materijalu kao kokoš na jajima, jednostavno smo to željeli izbaciti iz sebe. Posljedice korone su ostale duže za neafirmirane bendove, nemaš vremena promovirati, organizatori koncerata imaju dugove prema nekim drugim ljudima, a ti se kao neafirmirani bend teško negdje možeš uguziti. No, nekako to polako dolazi na sebe, stvari se lagano normaliziraju, otvaraju se vrata, svirke. Stvaralački moraš raditi, ne možeš čekati da se album ispromovira. Tako da radimo i na novom materijalu i na promociji tog prvog albuma, dodaje Klas, alias Gospođo Pitomi, uz kojega će još nastupiti i Neira, odnosno Antena Maslačak.

Uz Mrave brojim na Kantridi će svirati i makedonski 21. vek, jednu zajedničku svirku odradili su u pulskom klubu Kotač i – oduševili su.

– Mi smo slični po tome da nismo slični. Taj bend doživljavam kao drugačiji od ostalih s uobičajene scene, sličnosti među nama su u tome što niti oni ne robuju žanrovima, imali smo svirku u Puli gdje smo se upoznali, dečki su jednostavni, iskreni, to se čuje u njihovoj svirci. Oni su to inicirali, nisu nikad svirali u Rijeci, a nema pravog aktivnog kluba koji bi na tjednoj bazi mogao ugošćavati takve bendove i sada se ukazala prigoda pa smo to uspjeli povezati. Koncert u Puli je bio odličan, spoj ova dva benda je super jer bendovi žanrovski nisu u strogim pravilima i vjerujem da će biti bolje nego u Puli, zaključit će Zoran Klasić Klas.

Koncert započinje od 21 sat, a ulaz je besplatan.

#21. Vek #Mrave Brojim #Zoran Klasić Klas

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh