Zvonimir Radišić Trio: U utorak na Kantridi susret generacija riječke jazz scene

Zvonimir Radišić na gitari, Henry Radanović na kontrabasu i Tonči Grabušić na bubnjevima zajedno čine Zvonimir Radišić Trio, tercet sjajnih glazbenika nastupit će u utorak, 11. srpnja, u Beach baru Morski prasac u sklopu Ljeta na Kantridi 2023, a njihov nastup mogao bi se nazvati i susretom generacija riječke jazz scene.

– Dosta je velika razlika između Henryja, Tončija i mene, Henry ima sina koji je moje godište, ali mi je velika čast i zadovoljstvo svirati zajedno s njima, takvo iskustvo i njihova podrška je nešto predivno. Naravno, svirali smo mi zajedno, ovaj trio postoji od 2019. godine, ali lani smo izdali album New Horizons i album je bio nominiran za Porin u tri kategorije, započet će Zvonimir Radišić, koji će poklonicima jazza na Morskom prascu ponuditi autorske skladbe u, kako sam kaže, maniri tradicionalnoga akustičnog jazza.

Na debitantskom albumu gostovale su članice Vortex Strings gudačkog kvarteta, album je izdala diskografska kuća Croatia Records, a nominacije za Porin dobili su u kategorijama najbolji album jazz glazbe, najbolji aranžman i novi izvođač godine, što je najbolja potvrda kvalitete i samih glazbenika i njihovih autorskih skladbi.

– Uživamo izvoditi te skladbe, a to je ujedno i promocija našeg albuma. Radimo li nešto novo? Za sada ne, još smo u fazi sviranja materijala kojega smo lani snimili, ali bit će naravno u budućnosti. Sada ima dosta nastupa, bili smo na Bjelovar jazz festivalu, bit će Hvar, Županja, bit će još nastupa na lijepim jazz festivalima, a ova nam je svirka jedina u Rijeci ovoga ljeta u ovoj kombinaciji, dodat će Zvonimir Radišić.

Dakle, već sama činjenica da Zvonimir Radišić Trio ovoga ljeta u Rijeci nastupa samo na Ljetu na Kantridi najbolja je pozivnica za sve riječke poklonike jazza.

Naslovnu fotografiju snimio Vladimir Mudrovčić

#Henry Radanović #Tonči Grabušić #Zvonimir Radišić #Zvonimir Radišić Trio

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh