Na Impulse Festival dolazi Nina Romić, a svoj dan ima i slem poezija

Impulse Festival najavljuje riječku premijeru albuma „Jezero“ zagrebačke kantautorice Nine Romić. Koncert će se održati na palubi botela Marina, 25. travnja.

Album je objavljen prošle godine i predstavlja osobnu priču o dubokom uronu ispod površine, traženju vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić, s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet i surađuje već nekoliko godina.

Nina Romić

Nina Romić je glazbeno debitirala albumom „Daljine“ 2010. godine, a svojim drugim albumom „Ptice“ osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije. Njeni albumi „Stablo“ (2014.), koji je osvojio nominaciju za najbolji europski album, te „Sloboda“ iz 2018. godine, također su bili izuzetno dobro primljeni među kritičarima i publikom.

Osim svoje glazbe, Nina Romić je izuzetno doprinijela razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, uključujući program „Začarana Močvara“, koji se bavi afirmacijom kantautorske glazbe.

SLEM POEZIJA

Gradska knjižnica Rijeka poslužiti će kao idealno mjesto za književnu večer slem poezije.

„Antologija hrvatske i srpske slem poezije“ je knjiga koju će predstaviti njen urednik Luka Antić, zajedno sa suurednicima i pjesnicima Mariom Kovačem, Hrvojem Mimicom, Zrinkom Mikolić, Petrom Zelenikom i Dejanom Inđićem. Voditelj promocije bit će kulturolog Saša Marcan. Ovaj kulturni projekt, prvi takav u Hrvatskoj, okupit će 64 pjesnika i pjesnikinja iz Hrvatske i Srbije koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju, uz kritičarsko-teoretičarske tekstove koji daju presjek buntovne svjetske i regionalne slem scene. Specifičnost slem poezije leži u tome što je ona prvenstveno namijenjena javnom izvođenju, za razliku od tradicionalne lirske poezije koja je često povezana s intimom doma. Slem umjetnici izvest će svoju poeziju, a nekima od njih će to biti i premijerni javni nastup.

Nakon promocije slijedi nastavak večeri, „Open Mic – Slem live!“, koji će se održati u ugodnom ambijentu Book caffea Dnevni boravak.

Istaknuta fotografija: Distune promotion

#Book caffe Dnevni boravak #Botel Marina #GKR #Impulse Festival #Nina Romić #slem poezija

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh