Noć riječkih bendova u Pogonu kulture

Pogon riječkih bendova novi je program Pogona kulture. Program će ugostiti nekoliko riječkih bendova u jednoj noći, a u prvom izdanju nastupat će Grapevine Babies, Iz@ & Borgie i Lei.

Grapevine Babies je funk grupa koja dolazi iz Rijeke i s Krka. Frontmen i prateći gitarist benda Luka Adžić-Kapitanović, zaslužan je za aranžmane i tekstove pjesama. Groove podloga benda sastoji se od bubnjara Kristijana Baljarevskog, perkusionista Ivana Polonija, klavijaturista Karla Lovrića i basista Svena Marenkovića. Leđa im čuva puhačka linija koju čine trubač Krešimir Kunda, trombonist Petar Tepšić, tenor saksofonist Franjo Črnjarić te alt saksofonistica Petra Zoretić. Za podizanje dlaka na rukama zaslužan je glavni gitarist Dario Arifović, a soul premaz daju tri vokalistice – Lucija Morić, Dana Bajčić i Lucija Kosić Palić.

Izet Medošević i ritam sekcija Borgie na okupu su od 2015.godine, tj. od izdavanja Izetovog samostalnog albuma prvijenca “Granulo je sunce”, a ubrzo je uslijedio drugi album “Opera u Sydneyu”. Izet je na sceni aktivan od ranih 1990-ih, kada je predvodio rock n roll nihiliste Avlijanere koji su bili itekako zapažen bend. Potom je uslijedio bend OŠ Sulud III i tako se stiglo do Borgiea kojeg već duže vremena čine: Igor Domijan na bubnjevima, Ivan Sindičić na gitari i Bero na basu. Kroz godine se skupilo puno upečatljivih svirki i koncerata od kojih treba istaknuti otvorenje EPK 2020, koncert s USA garage legendama Bellrays u Ilirskoj Bistrici, nekoliko nastupa u kultnom Zg klubu KC Mesnička. Izet i Borgie aktualno rade na novom albumu Afterstroke overdrive, koji bi trebao izaći u proljeće ’24. Pjesme s ovog albuma će biti prezentirane publici na ovom koncertu u Pogonu kulture, a radi se o prepoznatljivom rock n roll zvuku s uvijek originalnim i zanimljivim Izetovim tekstovima.

Istaknuta slika: Vizual za Pogon riječkih bendova

#GRAPEVINE bABIES #Iz@&Borgie #Lei #Pogon kulture #Pogon riječkih bendova

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh