Otvorenje nove zgrade Gradske knjižnice Rijeka

U prostoru Art kvarta Benčić, treću godinu zaredom, od 15. do 22. prosinca održat će se Zimska priča iz Benčića. Zabavan, raznovrstan i edukativan program za djecu nastao je suradnjom riječkih ustanova u kulturi i Grada Rijeke, a veliki moment ovogodišnje Zimske priče iz Benčića svakako će biti otvorenje nove zgrade Gradske knjižnice Rijeka.

Program Zimske priče iz Benčića koja ove godine donosi 20 filmskih projekcija, 15 kreativnih radionica, 5 escape room misterija, 3 glazbena zezanja i jedan vatreni show zajednički su osmislili Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Muzej Grada Rijeke, Art kino, Gradsko kazalište lutaka i Odsjek za kulturu Grada Rijeke.

Otvorenje će se održati 15. prosinca u 18:30 sati u dvorištu Benčića i to uz paljenje rasvjete, Limenu glazbu Trsat i prigodan show vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Rijeka, a bogat osmodnevni program odvijat će se u Dječjoj kući, Muzeju grada Rijeke, Muzeju moderne i suvremene umjetnosti i u dvorištu Benčića.

Nova Knjižnica – poseban začin Zimske priče iz Benčića

Uz najavu programa Zimske priče iz Benčića, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan najavila je i otvorenje nove zgrade Gradske knjižnice, 21. prosinca ove godine.

 „Otvorenje knjižnice bit će poseban začin ovogodišnje Zimske priče iz Benčića, priče o našem art kvartu kojeg završavano i vjerujem da će svi uživati“

zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke, Sandra Krpan

Više o samom programu otvorenja Knjižnice govorio je ravnatelj Niko Cvjetković koji je istaknuo kako se za tu prigodu priprema poseban trodnevni program.

„Veliki je broj naših suradnika, prijatelja, građana koje smo željeli uključiti u program otvorenja, a sve će započeti 21. prosinca ujutro kada ćemo napraviti ljudski lanac, od zgrade Filodrammatice do nove zgrade knjižnice. Simbolično ćemo tim lancem prenijeti knjigu od stare do nove lokacije i ovim putem napominjem da će biti otvoren poziv za sve koji se žele priključiti našem lancu. Nakon toga, u popodnevnim satima će se održati svečani dio programa, nakon čega se vrata knjižnice, u 17 sati otvaraju za sve građane. U 18 sati krenut će radionice, autorski susreti i zabavni program, a planiramo i vođene ture za građane kako bi se upoznati s novim prostorom i novitetima koje uvodimo. Idućeg dana, 22. prosinca u jutarnjim satima stižu nam knjižničari iz Hrvatske i Primorsko-goranske županije, a popodnevni sati ponovno su rezervirani za druženje s građanima. 23. prosinca dio programa smo posvetili našim čitateljskim klubovima koji imaju puno članova i naša su velika snaga i željeli smo im to i pokazati“

ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka, Niko Cvjetković

Istaknuta slika: s konferencije na kojoj je najavljena Zimska priča iz Benčića i otvorenje nove zgrade Gradske knjićnice Rijeka

#Art Kvart #Gradska knjižnica Rijeka #Niko Cvjetković #otvorenje #Zimska priča iz Benčića

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh