Palach i drugi dan punom parom na sisački pogon

Ove je subote, 27. travnja, u sklopu Impulse festivala održan koncert riječkog noise rock benda Dobladores de Sonido i sisačkog surf benda LHD u Omladinskom kulturnom centru Palach

Nakon udarničkog otvaranja Palacha u petak ove je subote prostor ipak bio nešto ležerniji po pitanju gužve, ali i zbog pomalo nespretne organizacije Impulse festivala iz koje je nastala situacija da se istovremeno održavaju tri koncerta na različitim mjestima u Rijeci, što je nevelik broj zainteresiranih prisililo na biranje prioriteta. Unatoč svemu tome, oni koji su imali prilike doći u Palach nisu bili razočarani.
Dobladores de Sonido započeli su s blagim zakašnjenjem od pola sata prepoznatljivim svim polaznicima ovakvih tipova koncerata koji nasreću nisu previše marili, pogotovo nakon što su Dobladoresi započeli svirku. Bilo je vidljivo već u prvim riffovima da slijedi zaista kvalitetan, old-school primjer noisea, ali ono što možda i ponajviše rastužuje je činjenica da za jedan ovako kvalitetan, energičan i iskusan bend na internetu ne postoje gotovo nikakvi zapisi njihovih pjesama ili live svirki koji bi se mogli poslušati osim jednog kratkog teasera na bendovom Youtube kanalu, ali zasigurno zadovoljna publika spremno i nestrpljivo iščekuje trenutak kada će veterani riječkog noisea u sastavu Nenad Tubin, Boris Pleić, Raul Jereb i Darko Mrak izbaciti svoje nove pjesme.

Dobladores de Sonido

Nakon kvalitetnog noisea uslijedio je kvalitetan surf. Sisački četverac LHD nose sa sobom gotovo tri desetljeća iskustva, a kvaliteta njihove izvedbe jasno je pokazala da sa svakim novim koncertom uspijevaju biti sve bolji i bolji, izvodivši svoje već poznate pjesme poput „Tzar of Premantura“, „Blue Umbrella“ i „Koala Dingo“, kao i klasike iz doba The Bambi Molestersa kao što je „Rising East“, a na bisu su izveli i pjesmu „Age Disease“ sa svojeg još nenajavljenog novog albuma. Svojim je jedinstvenim surfom i nevjerojatnom sinergijom instrumentalista koji zajedno žive glazbu dugi niz godina LHD pokazao da je kultna i svjetski afirmirana ostavština The Bambi Molestersa osigurana, i da je LHD prirodni nasljednik i nastavak ovog globalno cijenjenog glazbenog sastava.

LHD

Zanimljivo je i napomenuti i da je preporod OKC-a Palach obilježen i velikim glazbenim doprinosom Siščana, te da su Šarena pojava i LHD odigrali značajnu ulogu u oživljavanju ovog središta za mlade alternativce koji je u svoja prva dva dana jurišao punom parom na sisački pogon. Po završetku koncerta u Palachu oni odvažniji avanturisti i ljudi gladni dobre glazbe mogli su stići i na završetke koncerata koji su se u sklopu Impulse festivala odvijali u Beertiji i Pogonu kulture.


Istaknuta fotografija i ostale fotografije: Filip Kralj

#Dobladores de Sonido #Impulse Festival #koncert #LHD #Palach

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh