Peco Petej: Mi smo uvijek živjeli za glazbu

Dado Topić i grupa Time otvorit će 16. lipnja ovogodišnje Ljeto na Kantridi. Legendarni rokeri u Rijeku dolaze u zanimljivoj postavi, uz Dadu Topića bit će tu legendarni Petar Peco Petej na bubnjevima, te Emir Adilović Brko kao solo gitara i vokal. Ekipa tvrdi da će na Kantridi zasjati u punom sjaju.

– Mi smo poznati po tome da smo uvijek bili ispred vremena. Mi tek sada sviramo ono što smo htjeli prije pedeset godina. Važan je pristup glazbi, a mi smo uvijek živjeli za glazbu i od glazbe. Neki su živjeli samo od glazbe i nikad nisu ulagali u sebe. Čast iznimkama. To je naš pristup uvijek bio. Živjeti za glazbu i od glazbe. Vjerujem da će to gledatelji imati prigode osjetiti na Kantridi, rekao je Peco Petej.

Što će Dado Topić & Time pripremiti za nastup na Kantridi Peco Petej nije želio otkriti do u detalja, no tvrdi da neće biti razočaranih.

– Svirat ćemo uglavnom hitove Timea, ali bit će i drugih stvari. Svirat ćemo što nam padne napamet i uvjeren sam da nitko neće biti razočaran. Možda samo oni zločesti, zaključit će glazbenik koji je članom grupe Time postao 1973. godine.

Peco Petej  svirati je počeo sa 14 godina, svira s Indexima, svirao je s nebrojenim domaćim bendovima, bio član Big banda HRT-a, živio na relaciji Engleska – Hrvatska, družio se sa Stevom Winwoodom, ekipom Roxy Musica, upoznao Bad Company, svirao s mnogim poznatim članovima britanske rock scene, prošao je sito i rešeto, pa nije ni čudo da onda za kraj riječkim ljubiteljima Dade Topića i grupe Time poručuje:

– U slučaju kiše, odgađa se kiša, pomalo u šali, a pomalo i u zbilji kaže Peco Petej.

Inače, program će biti upotpunjen glazbenim repertoarom poznatih rock & roll klasika, cover banda “Kožne jakne”.

#Dado Topić #Petar Peco Petej #Time

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh