Peta sezona projekta „Jazz u školama”

Međunarodni festival jazz glazbe JazzTimeRijeka petu godinu za redom donosi interaktivne radionice za najmlađe kroz edukativni projekt „Jazz u školama”. Ove godine radionice projekta „Jazz u školama” održat će se 15. studenog u Dječjoj kući, a 17.studenog u Osnovnoj školi Zamet.

Projekt „Jazz u školama”, u organizaciji i pod mentorstvom međunarodnog festivala jazz glazbe JazzTimeRijeka, namijenjen je učenicima od 5. razreda osnovne škole nadalje, te je zamišljen kao predstavljanje jazz glazbe kroz nastupe renomiranih jazz glazbenika i edukatora u trajanju od jednog školskog sata. Organizatori projekta nadaju se da će učenike na ovaj način potaknuti da istražuju glazbu i izvan jazza, te da će neki od njih u godinama koje dolaze i zasvirati na pozornici Jazz Time Rijeka festivala.

Predavači su renomirani glazbenici, Spartaco Črnjarić – gitara, Tonči Grabušić – bubnjevi i Damjan Grbac – kontrabas, koji učenicima nastoje približiti povijest jazz glazbe, njezin nastanak i glavne trendove, kao i najutjecajnije izvođače. Projekt je svoje ostvarenje u praksi doživio 2019. godine i u skladu je sa kurikularnim smjernicama.

Jazz Time Rijeka festival poznat je po svojoj dugogodišnjoj praksi promocije mladih jazz glazbenika Primorsko Goranske županije pružajući im priliku da nastupe na festivalskoj pozornici. Većina od tih glazbenika svoje je jazz obrazovanje stekla izvan Hrvatske, što je potaklo organizatore festivala da osmisle projekt popularizacije jazz glazbe u školama u nastojanju da se više djece i mladih upozna sa čarima slušanja i sviranja jazza.

Istaknuta slika: dio vizuala edukativnog projekta „Jazz u školama”

#„Jazz u školama” #Dječja kuća #Međunarodni festival jazz glazbe JazzTimeRijeka #Osnovna škola Zamet #radionica

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh