„Snajka: Dnevnik očekivanja” povodom Međunarodnog dana tolerancije

Gledajmo filmove zajedno: Film svima povodom Međunarodnog dana tolerancije poziva na inkluzivnu premijeru filma Snajka: Dnevnik očekivanja. Projekcija će biti održana u petak, 17.11. s početkom u 18:00 sati. Premijeri će u Art-kinu prisustvovati redateljica Tea Vidović Dalipi.

Međunarodni dan tolerancije u Rijeci će biti obilježen inkluzivnom projekcijom filma Snajka: Dnevnik očekivanja, redateljice Tee Vidović Dalipi kojeg u riječko Art-kino donosi Film svima u suradnji s produkcijskom kućom Restart i Art-kinom. Film svima, inkluzivni audiovizualni program udruge Filmaktiv s partnerima, Udrugom slijepih PGŽ te Udrugom gluhih i nagluhih PGŽ, ovoga puta donosi nikada ranije dostupnu inkluzivnu verziju filma — samo dan nakon kinopremijere, film Snajka: Dnevnik očekivanja Tee Vidović Dalipi, dostupan je i gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama.

Ovime se ostvaruje značajan korak prema dostupnosti kulture i to velikim dijelom zahvaljujući volji i entuzijazmu Olivera Sertića i produkcijske kuće Restart koji su bili snažno za ideju i podržali cijeli proces. Za nas je ovo suradnja koja može poslužiti kao primjer drugima — sve svima u isto vrijeme. Pozivamo i druge producente da slijede primjer Restarta i osiguraju pristup svojim filmovima i gluhim i nagluhim te slijepim i slabovidnim osobama.

Film svima se provodi uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Rijeke, Hrvatskog audiovizualnog centra, Zaklade Kultura Nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Istaknuta slika: scena iz filma Snajka: Dnevnik očekivanja Tee Vidović Dalipi

#Art-kino #inkluzija #Međunarodni dan tolerancije #Snajka: Dnevnik očekivanja #Tea Vidović Dalipi

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh