Svečana dodjela Književne nagrade Drago Gervais 2023.

Svečana dodjela Književne nagrade Drago Gervais održat će se u srijedu, 15. studenog, u 12:00 sati u Palači Šećerane.

Povjerenstvo u sastavu Dunja Matić Benčić, Aleksandar Mijatović, Ivica Prtenjača, Vlado Simcich, Milorad Stojević primilo je 29. lipnja 65 rukopisa u konkurenciji za nagradu za najbolje neobjavljeno književno djelo te 8 prijedloga tiskanih knjiga za nagradu za najbolje objavljeno književno djelo na nekome od idioma čakavskog narječja, objavljeno u protekle dvije godine.

Nakon razmatranja neobjavljenih rukopisa i objavljenih knjiga koji su ušli u uži izbor nagrade odlučeno je da se za Književnu nagradu Drago Gervais za 2023. godinu u kategoriji neobjavljenog rukopisa predloži roman pod naslovom Vi niste ovdje. Rukopis je poslan pod šifrom Snoopy15. Nakon proglašenja pobjedničkog rukopisa, otvaranjem koverte sa šifrom utvrđeno je da je autorica nagrađenog rukopisa Doris Pandžić iz Rijeke. Isto tako odlučeno je da se u kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskoga narječja hrvatskoga jezika predlaže zbirka pjesama Vlaste Sušanj Kapićeve, Krunica od versi, Naklada Kvarner, Novi Vinodolski, 2021.

Grad Rijeka dodjeljuje Književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva i to u dvjema kategorijama, za najbolje neobjavljeno književno djelo (roman, zbirka pjesama, zbirka novela, drama i drugo) i za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika. Provoditelj natječajnog procesa i izdavač pobjedničkog djela je Gradska knjižnica Rijeka.

Istaknuta slika: vizual Drago Gervais / Gradska knjižnica Rijeka

#Književna nagrada Drago Gervais 2023. #književnost #NAGRADA #Palača Šećerane #rukopis

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh