Usvojen Prijedlog proračuna za 2024. godinu, Davor Štimac stao na stranu Marka Filipovića

Sa 17 glasova za i 15 glasova protiv usvojen je Prijedlog proračuna Grada Rijeke za 2024. godinu i projekcija za 2025. i 2026. godinu.
Najvažnija je to odluka prvog dijela maratonske 24. Sjednice Gradskog vijeća, gradonačelnik Marko Filipović mogao je nakon glasovanja odahnuti, budući da je upitno bilo hoće li imati dovoljno glasova za proračun budući da su neki od dosadašnjih partnera, poput Akcije mladih i Unije Kvarnera, najavili da proračun neće podržati.
Proračun su očekivano podržali vijećnici SDP-ove koalicije, podršku su dali i PGS, Možemo, te Davor Štimac, što je pomalo neočekivano budući da je nedugo prije glasovanja s govornice ustvrdio da je žalosno da je ovaj proračun manji nego prošlogodišnji, što je znak da se proračun slabije puni, odnosno da se slabije puni jer se nastavlja smanjivanje broja stanovnika.
Davor Štimac tako je postao onaj odlučujući jezičac na vagi, iako je na prošlim izborima bio protukandidat Marku Filipoviću u utrci za gradonačelnika, izbore je izgubio u drugom krugu.
Protiv proračuna bili su vijećnici HDZ-a, MOST-a, Akcije mladih, Unije Kvarnera, nezavisne vijećnice Iva Rinčić i Maša Magzan, kao i nezavisni vijećnik Marin Račić.

Kako su glasovali? Screenshot Grad Rijeka

Naslovna fotografija Marka Filipovića na 24. Sjednici Gradskog vijeća Screenshot Grad Rijeka


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/tisakbiz/artkvart.hr/wp-content/themes/cenote/template-parts/content-single.php on line 56

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh