Objavljen natječaj za “Gorana za mlade pjesnike” 2023.

Pjesnici, pozor!

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić i ove je godine raspisalo natječaj za dodjelu nagrade „Goran za mlade pjesnike“. Prijaviti se mogu neobjavljivani pjesnici i pjesnikinje do 30 godina, a nagrađeni se rukopis zatim uređuje i objavljuje u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u nakladi SKUD-a.

„Goranovo proljeće“ tradicionalni je događaj koji se svake godine održava na pjesnikov rođendan, 21. ožujka u Lukovdolu, rodnom mjestu I. G. Kovačića. Ova je pjesnička manifestacija utemeljena davne 1964. godine, a jedni od nagrađivanih bili su Anka Žagar, Miljenko Jergović i Monika Herceg.

Rok za prijavu na natječaj je do ponoći 31.12.2023.

UVJETI NATJEČAJA: 

– U natječaju mogu sudjelovati pjesnikinje i pjesnici koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja i koji nikada nisu objavili knjigu poezije.

– Na naječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta, u zasebnom dokumentu potrebno je poslati biografiju i osobne podatke (ime i prezime, datum i godinu rođenja, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja).

– Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa.

– Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će  najbolji rukopis za nagradu „Goran za mlade pjesnike“. Po završetku uredničkog procesa, nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici, u izdanju SKUD-a „Ivan Goran Kovačić“. Za autora besplatna objava knjige predstavlja materijalni dio Nagrade.

– Rukopise i biografiju, s naznakom „Za nagradu Goran za mlade pjesnike“ u naslovu poruke, isključivo u elektronskom obliku, slati na e-mail: natjecaj@igk.hr

#Andreja Jurković #Goran za mlade pjesnike #Goranovo proljeće #Ivan Goran Kovačić #Lukovdol

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh