Početak blagdana uz Nipplepeople

Ove subote, 23. prosinca u Pogonu kulture slavio se početak božićnih blagdana uz misteriozni duo Nipplepeople. Vrata Pogona otvorila su se već u 21:00 s DJ setom Ivana Erjavca polako uvodio publiku u atmosferu večeri, kroz lagane beatove. Okupljeni su se postupno okupljali, upoznavali, kimali glavom u ritmu i zagrijavali se za glavni show. Božićni duh je ovladao zvjezdanom dvoranom u obliku Grinch džempera, sobovih ušiju, crvenih božićnih kapica i vesele atmosfere. Dok je publika zauzimala svoja mjesta po dvorani, glazba je navodila na podizanje energije, gibanje kukovima i skakanje.

U 23:00 su binu su preuzeli zvuci elektropopa i tajanstveni duo Nipplepeople. Otvorili su večer dugom trinaestominutnom baladom nakon koje im se publika zahvalila dugačkim aplauzom i zvižducima. Veza između kostimiranih izvođača i publike bila je vidljiva već s prvih otpjevanim stihom i toplim osmjesima koji su vladali dvoranom. Publiku su činili ljudi svih godišta koji su se našli na istoj valnoj duljini uživanja u glazbi i pomno osmišljenim kostimima dua.

Osim toga, dinamični perfomans dueta bio je upriličen svjetlosnom predstavom od koje je Pogonom prolazio čitav spektar boja. „Frka”, najpoznatija pjesma benda ponijela je publiku toliko da su ju ponovili na bisu. Tijekom koncerta pjevačica se šetala po bini, prilazila bliže publici, a na bisu je i sišla s bine da pozdravi publiku i prošeta se po dvorani. Na repertoaru su imali i pjesmu posvećenu jednoj Jeleni koja se slučajno našla u publici kao i stare studijske pjesme, a nakon ponoći Nipplepeople su nagradili okupljene s tri nove pjesme povodom pjevačičinog 27. rođendana. „Živjeti ili umrijeti s 27, pitanje je”, referirala je za sebe izvođačica.

Na glazbenom repertoaru pronašla se i obrada pjesme „23. prosinac” Tonyja Cetinskog koja je već nakon jedne minute završena jer je pjevačica shvatila da je ipak pretužna za zimske blagdane. Govoreći da za koncerte često primaju kritike da imaju premalo pjesama i da su zbog toga jadni, oni su nagovijestili da ih imaju dovoljno, pokazavši to s čak dva bisa kojima su podijelili s publikom neke nove zvukove.

U duhu blagdanskog slavlja pjevačica se zahvalila publici na živahnom provodu te ju nagradila s drugim izvođenjem „Frke”, te je cijeli Pogon zajedno ponovno otkrio i ljubav i guzicu.

Nipplepeople su publiku napustili s rečenicom: „Volimo vas do iznemoglosti“, a nakon njihovog odlaska preostale je zabavljao DJ set Ivana Erjavca do sitnih sati Badnjaka.

Fotografije: Eliana Katarina Polić

#Frka #Nipplepeople #Pogon kulture

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh