Predstavljanje slikovnice „ Sopile” u Galeriji Toš u Puntu

U četvrtak, 29. veljače s početkom u 18:00 sati, u Galeriji Toš u Puntu, bit će predstavljeno drugo izdanje slikovnice „Sopile” u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Krku.


Slikovnica „Sopile” predstavlja interaktivno iskustvo čija tema proizlazi iz mitologije, narodnih predaja te svakodnevnog života „starih judi”. Inspirirana je pričom o nastanku sopila, a čitatelje uvodi u maštoviti svijet „falašića”. Kroz izuzetne ilustracije, originalne pripovijesti i bogato oblikovan zvuk, otkrivamo prvu sopilu, susrećemo vile i plesne životinje, ali i suočavamo se s ljubomornim ljudima, sucem i krvnikom. Ovaj projekt na humorističan način donosi čakavsku „besedu” i otkriva ljepotu zvuka sopila.

„Sopile” su napisane na čakavskom jeziku specifičnom za Punat, a autorski potpisuje Rado Žic Mikulin. Tekstovi su prevedeni na standardni hrvatski i engleski jezik. Cilj ovog projekta je čuvanje i prenošenje puntarskog čakavskog jezika, legendi i priča među ljudima svih dobnih skupina na području Punta, otoka Krka, Hrvatske, pa i šire.

Istaknuti vizual: dio vizuala za predstavljanje slikovnice „ Sopile” u Galeriji Toš u Puntu

#čakavština #Galerija Toš #Otok Krk #Punat #sopile

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh