Premijera predstave Magdalena, Magdalena zbog tehničkih problema odgođena i prebačena samo na utorak

U podrumu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, takozvanom „Kitchenu“, plesna udruga TRAFIK u ponedjeljak ipak nije održala je premijernu izvedu svojeg koreografskog istraživanja nazvanog „Magdalena, Magdalena“. Premijera projekta kojega je inicirao i producirao Žak Valenta, a u kojemu još sudjeluju  dramaturg Andrej Mirčev, te Nikoleta Marković, Eleonora Magdalena Vrdoljak i Nikolina Komljenović odgođena je za jedan dan zbog – tehničkih problema.

„Magdalena, Magdalena“ privukla je znatnu pozornost riječkih ljubitelja plesa i projekata Žaka Valente, odnosno plesne udruge TRAFIK, baš kada se je očekivalo da bi gledatelji polako mogli krenuti prema svojim mjestima u podrumskim prostorijama MMSU-a prvo se začuo alarm, a nedugo nakon toga pred okupljene je izašao i sam Žak Valenta s nepopularnom objavom da prve premijere „Magdalene, Magdalene“ ipak neće biti.

Gledatelji su u podrumske prostorije MMSU-a, takozvani „KItchen“ trebali ući uz znatnu količinu dima, a baš taj dim je očito izazvao probleme, upalio alarm i isključio struju, a kako organizatori nisu uspjeli prostor niti nakon tridesetak minuta osposobiti za održavanje predstave, morali su pribjeći najnepopularnijem potezu.

„Magdalena, Magdalena“ tako će, umjesto dviju, imati samo jednu riječku premijeru, bude li sve u redu predstava će se održati u utorak od 20.30 sati.

– Na žalost, u podrumu nam se upalio alarm kada smo pustili dim kojega inače pripremamo za ulazak publike i vatrogasci su došli, poremetio se njihov alarm sustav u MMSU-u, to se nije moglo popraviti i morali smo odgoditi izvedbu. Premijera je tako odgođena za utorak, na žalost bit će samo jedna predstava. Jesmo li mogli predvidjeti ovakvo što? Probavali smo sve to s dimom i na generalnim probama, sve je bilo OK, ništa nije dalo naslutiti da bi se ovako što moglo dogoditi. Žao mi je zbog svih ljudi koji su došli pogledati predstavu, ali ovo je ipak bila viša sila, rekao je Žak Valenta.

Tehnički problemi odgodili premijeru – Žak Valenta. Snimio Kristian Sirotich
#Magdalena #MMSU #Žak Valenta

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh