Putujuće VR kino Davora Rostuhara stiže na riječko Korzo!

Prvi hrvatski dokumentarni VR film „Lovci sakupljači“ publika će moći pogledati od 4. do 9. lipnja na riječkom Korzu, u putujućem VR kinu

Povodom gostovanja VR kina u Rijeci, 4. lipnja u 19 sati Rostuhar će u Art-kinu održati multimedijalno predavanje „Lovci sakupljači“ te predstaviti istoimenu knjigu, uz slobodan ulaz na predavanje za sve zainteresirane posjetitelje. Projekt gledatelje upoznaje s jednim od posljednjih plemena lovaca sakupljača koji i danas žive onako kako su ljudi živjeli 99 posto vremena naše evolucije – kao posljednji prvi ljudi. Fasciniran činjenicom da na svijetu još uvijek postoji nekoliko plemena lovaca sakupljača, Davor Rostuhar posjetio je nekoliko njih, u Papui, Amazoni i Tanzaniji, a onom afričkom odlučio se vratiti 10 godina nakon prvog susreta.

Da bi ispričao priču o plemenu Hadza iz Tanzanije – a kroz to i onu veliku o ljudima općenito – Rostuhar je dokumentirao njihov život najnovijom tehnologijom u pripovijedanju priča: VRom – te snimio prvi hrvatski dokumentarni VR film, koji gledateljima nudi iskustvo više nalik teleportaciji, nego klasičnom gledanju filma. Putujuće VR kino bit će smješteno na Korzu, u Bazarigovom prolazu preko puta Gradske ure, od 4. do 9. lipnja, a bit će otvoreno od 17 do 23 sata.

Ulaznice za VR projekcije, po cijeni od 12 eura, bit će dostupne za kupnju na ulazu u VR kino.

#Art-kino #Davor Rostuhar #Korzo #VR film #VR kino

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh