Savršeni marginalci, Žulj i Johnny Quid raspogali Pogon kulture

Petak je u riječkom Pogonu kulture održan koncert Savršenih marginalaca, uz podršku riječkih hardcore bendova Žulj i Johnny Quid. Sastav Savršenih marginalaca čine Zoran Subošić – Zoki, Mladen Subošić – Suba i Krešimir Šokec – Šoki iz Hladnog piva te Krmpa iz benda Deafness By Noize, a izvode isključivo hitove Hladnog piva s prva tri albuma – „Džinovski“, „G.A.D.“ i „Desetka“. Hladno pivo za svoje se izdašne, dugogodišnje karijere, u najmanju ruku odmaklo od početnih pankerskih i buntovnih tekstova praćenih žestokim rifovima te iako su i noviji albumi postizali zavidne uspjehe, mnogi će se složiti kako su u njihovu opusu ipak prva tri albuma najbolja. Ova iskusna pankerska četvorka pod svjetla reflektora postavlja upravo tu nostalgiju, a njihov je večerašnji nastup krunski dokaz da Hladno pivo iz zlatnog doba hrvatskog punka i dalje živi, a publika ga je, i nakon tolikih godina, još uvijek željna.

“Hladno pivo”, snimila Katarina Podobnik

Vrata Pogona kulture otvorena su u 20 sati, a večer je, nešto kasnije, započela nastupom riječkog hardcore punk-rock benda Johnny Quid, najmlađeg sastava večerašnjeg koncerta. Četveročlanu postavu čine Mickey Pin, St.Evil, Timmy Gun i Sick Boy, a riječkoj su publici znani ponajviše radi svog upečatljivog scenskog nastupa, koji, do sada, još nije razočarao.

– Ovo je bila jedna jako zanimljiva svirka, jako smo zadovoljni, bilo je malo tehničkih poteškoća, ali preživjeli smo, isfurali smo. Planirali smo da svirka bude bolja nego kada smo prvi puta svirali s Hladnim pivom u Exportu, pripreme su tekle dobro, EP smo u međuvremenu izbacili, i predstavili ga večeras. Hladno pivo je Hladno pivo, frontman više-manje, velik je to band i dalje, privlači publiku – a ljudi koji možda ne znaju za nas su došli, čuli su nas, možda će reći „ej gledaj ovo je dobro“, pa se nadamo da će nas pozvati netko i dalje, rekao je St.Evil.

Johnny Quid, snimio Dan Ivančić

Nakon njih na stage je stupio Žulj, još jedan riječki hardcore punk bend, koji djeluje već više od deset godina, a od prvog se dana drži misli koja stoji i u naslovu jednog od njihovih najomiljenijih hitova – „Bolje loš rock’n’roll nego dobar techno“. Žulj je, na čelu s frontmanom Olijem, Pogon zapalio hitovima poput „Volim žene bez higijene“, „Resetiraj civilizaciju“ i „Istine su laži“.

– Bilo mi je super, za vrijeme nastupa toliko se isključim da se kasnije ničega ne sjećam, rekao je frontman banda Oli.

Žulj, snimio Dan Ivančić

Savršeni marginalci mnogobrojnu su riječku publiku oduševili hitovima s „Džinovskog“, jednog od najprodavanijih hrvatskih punk albuma svih vremena, koji je nedavno proslavio tridesetu godišnjicu postojanja – „Pjevajte nešto ljubavno“, „Buntovnik“ i „Fur immer punk“ raspogali su prve redove do bine, a oni, nešto udaljeniji od stagea, stihove su otpjevali bez greške, od riječi do riječi. Marginalci su izvodili i hitove s drugog studijskog albuma Hladnog piva, „G.A.D.“, među kojima je publika najbolje reagirala na „Razmišljam“, „Izlazak u grad“ i „Šank“. „Bio sam mlad, i totalno zagorio, tako je valjda sve to krenulo“, dobro su znani stihovi pjesme „Ne volim te“, s „Desetke“, trećeg studijskog albuma Hladnog piva, a koji savršeno uprizoruju i same početke benda, čija je glazbena ostavština od iznimna značaja i dalje živoj hrvatskoj punk sceni.

Savršeni marginalci, snimila Katarina Podobnik

Naslovnu fotografiju snimila Marta Sirotich

#johnny quid #Pogon kulture #savršeni marginalci #žulj

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh