Second skin Katarine Kožul u Galeriji SKC

U petak, 15. rujna u 19 sati, Katarina Kožul predstavit će svoj diplomski rad „Second skin“ u kojem istražuje negativne aspekte modne industrije.

Stavljajući fokus na traper, materijal koji je inicijalno bio namijenjen izradi uniformi za radnice i radnike sve do prenošenja na modne piste, umjetnica analizira pojam rada i odgovornosti, etičnost modne industrije te zagađenje okoliša nastalo uslijed masovne proizvodnje odjeće. Uz dijelove istraživanja, autorica će postaviti privremenu intuitivnu instalaciju mentalnog kolaža sačinjenog od doniranih traperica, zapisa, crteža, te svog osobnog osvrta.

Mentorice: izv. prof. art. Darija Žmak Kunić i red. prof. art. Lara Badurina.

Izložba ostaje otvorena do 16. rujna, a možete je posjetiti svakim radnim danom od 17 do 20 sati (Galerija SKC – Kružna 6, Rijeka).

Po završetku izložbe, autorica će održati radionicu prenamjene starog tekstila namijenjenu djeci gdje će se reciklirati sav korišteni traper.

Katarina Kožul (1998) u svom radu kombinira vizualnu umjetnost s radom u zajednici i aktivizmom. Kroz umjetničku praksu propituje i istražuje određena socijalna pitanja, modnu industriju, industriju ljepote i feminističke teme. Do sada je izlagala na nekoliko skupnih izložbi u Hrvatskoj te sudjelovala u različitim edukacijsko-umjetničkim projektima u Zagrebu, Bruxellesu, Novom Sadu, Leeuwardenu i Tokiju.

#Galerija SKC #Katarina Kožul #Second skin #Studentski kulturni centar Rijeka

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh