Šetnja svijetom prirode na zgradama gradske jezgre Rijeke

U sklopu projekta Brdo kulture, a ovoga puta u organizaciji Prirodoslovnog muzeja, danas 26. listopada s početkom u 18:00 sati, odvit će se vođena edukativna, interpretacijska šetnja ulicama središta Rijeke. Okupljanje sudionika šetnje je u Botaničkom vrtu Muzeja.

U edukativnoj šetnji gradom okupljeni će upoznati sve posebnosti kamena koji gradi i ornamenata koji ukrašavaju neke od najpoznatijih riječkih obilježja, ali također i neka skrivena stubišta i prolaze. Pročelja riječkih zgrada često krase stvarni ili fantastični motivi iz biljnog i životinjskog svijeta, autohtonog ili egzotičnog. Kamen korišten u izgradnji grada Rijeke izabran je zbog svoje čvstoće ili ljepote i ima zanimljivu prošlost. Je li nastao taloženjem u moru, sadrži li ostatke davno izumrlih organizama?

Program je besplatan i prijava nije potrebna. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta šetnja će se održati, pa se u skladu s vremenom zainteresirani pozivaju da se prikladno odijenu. Šetnja je namijenjena svim dobnim skupinama, ali je uz osobe mlađe od 16 godina obavezna pratnja odrasle osobe. Šetnju će voditi: Theo de Canziani, Milvana Arko Pijevac, Nadia Dunato Pejnović i dr.sc. Željka Modrić Surina.

Naslovna fotografija: dio vizuala projekta Brdo kulture

#Brdo kulture #gradska jezgra Rijeke #Prirodoslovni muzej Rijeka #šetnja #zgrade

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh