SKC: premijera filma, podjela kalendara, poziv na izlaganje i najava natječaja

Nakon jubilarne desete programske godine, Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci starta s novim programom u novoj godini. Sve započinje dugo iščekivanom filmskom premijerom!

U petak, 12. siječnja s početkom u 19:00 sati u Galeriji SKC premijerno će biti prikazan film Medvjeđi luk Gee Rajić. Eksperimentalni „znanstveno-fantastični“ film Medvjeđi luk smješta radnju u budućnost u kojoj protagonistica dešifrira jezik i simbole nesvjesnog pomoću uređaja za čitanje snova. Film se bavi komunikacijom između svjesnog i nesvjesnog te utjecajem jezika u interpretaciji zbilje. U filmu glume Josipa Škrapić, Lucija Brkić i Ema Šuran. Glazbu potpisuje David Blažević.

Isto tako, u petak, odvit će se predstavljanje i podjela novog SKC kalendara ilustriranog studentskim radovima. Podjela kalendara planirana je nakon filmske premijere.

Otvoren poziv za izlaganje na UNIRI panelima

Izložbenim panelima na Kampusu Sveučilište u Rijeci nastoji poticati razmjenu znanja stoga i ove godine pozivamo sve zainteresirane da se prijave za izlaganje. Izložbe se prijavljuju online, a upute i detalje o prijavi možete pronaći na mrežnoj stranici SKC-a.

Uskoro će se raspisati i SKC Natječaj za studentske projekte iz kulture i umjetnosti u 2024. godini. Cilj mu je potaknuti studentice i studente na provođenje većeg broja kulturno umjetničkih aktivnosti na njihovim matičnim sastavnicama te javnim prostorima uopće.

Prijave i sve informacije bit će dostupne na službenoj mrežnoj stranici SKC-a.

Istaknuta slika: Plakat filma Medvjeđi luk Gee Rajić

#Gea Rajić #Medvjeđi luk #SKC #SKC kalendar #studenti

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh