Skupna izložba autora pobjednika “Mandraća 2023.” u Šporeru

Otvorenje skupne izložbe autora pobjednika „Mandraća 2023.” održat će se danas, 14. listopada s početkom u 17:00 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji.

Ovogodišnji međunarodni likovni natječaj »Mandrać« koji se održao 26. i 27. kolovoza u Voloskom u organizaciji Festivala Opatija, nastavlja se izložbom na kojoj svoje radove predstavljaju autori nagrađeni u kategorijama “Mandrać 2023.” i “Ex Tempore”: Barbara Cetina, Stephan Unterberger, Radovan Kunić, Georgete Yvette Ponté, Alen Šimoković i Silvana Konjevoda. Osim pobjedničkim, autori se predstavljaju i s nekoliko odabranih radova koji ilustrativno nude jedan aspekt njihove umjetničke autentičnosti.

Stilsko-komunikativna snaga različitih slikarskih pristupa vodi promatrača od figuracije do apstrakcije, a originalnost se ogleda kako u slikovitosti, koloritu i motivima, tako i u raznolikosti likovnih tehnika i formata kojima se autori služe u svom stvaralaštvu. Iako povezani isključivo sudjelovanjem na “Mandraću”, izložba ovih različitih slikarskih osobnosti otvara pogled u bogatstvo suvremenih umjetničkih  stremljenja i daje značajan doprinos umjetničkoj tradiciji i kulturnom imidžu grada Opatije. 


Radove za izložbu odabrala je i postavila Polonca Škodič, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, ujedno i član međunarodnog stručnog žirija „Mandrać 2023.”.

Izložba se može razgledati do 5. studenog od utorka do petka od 16:00 do 20:00 sati, a subotom i nedjeljom od 10:00 do 13:00 sati i od 16:00 do 20:00 sati. Zatvoreno ponedjeljkom kao i 1.11.

Naslovna slika: Dio vizuala likovnog natječaja “Mandrać 2023.”

Autor: Festival Opatija

#"Mandrać 2023" #Izložba #skupna izložba #Umjetnički paviljon Juraj Šporer #Umjetnost

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh