„Slika vrijedi 1000 riječi“ – održana radionica povodom 3. rođendana Dječje kuće

U srijedu, 20. ožujka, je u Dječjoj kući održan program Predpu(oo)panje, u sklopu kojega se u galerijskom prostoru odvijala radionica „Slika vrijedi 1000 riječi“, namijenjena djeci iz Centra za odgoj i obrazovanje. Radionicu su organizirali Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Dječja kuća u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje, a vodila ju je Ivana Golob-Mihić, muzejska pedagoginja. Povodom trećeg rođendana Dječje kuće od 21. do 23. ožujka u Art-kvartu „Benčić“ održat će se dani pu(oo)panja – program je to što za cilj ima slaviti kreativnost i cvjetanje, a povodom kojega će se održati brojne radionice i susreti s tematikom proljeća, sadnje cvijeća i drveća te održavanja kvarta čistim.

Radionica “Slika vrijedi 1000 riječi”

– Radionica „Slika vrijedi 1000 riječi“ organizirana je u sklopu obilježavanja rođendana Dječje kuće i dana pu(oo)panja, koje organizira Dječja kuća, pritom je Muzej moderne i suvremene umjetnosti partner. Odlučili smo napraviti suradnju s Centrom za odgoj i obrazovanje, s njima smo krenuli surađivati krajem prošle godine, prije smo imali nekakvu „točkastu“ suradnju, a sada smo s time krenuli konkretnije i redovitije. Njihovi učenici i osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta dolaze kod nas na različite vrste programa, i radioničke i prezentacijske – ovo je bio radionički, gdje smo se bavili tehnikom jednostavnog tiskanja, i gdje nam je cilj bio napraviti znakove za vanjski prostor Dječje kuće, gdje pozivamo sugrađane da bolje vladaju svojim ljubimcima, da češće kupe kakice, kako bi čitav život u dvorištu Dječje kuće bio ugodniji, rekla je Ivana Golob-Mihić, muzejska pedagoginja Muzeja za modernu i suvremenu umjetnost.

Plakat izrađen tehnikom tiska upućuje građane da čiste za svojim ljubimcima
Plakat koji upućuje na to da psi ne bi trebali uzimati igračke namijenjene djeci u prostoru Dječje kuće

Uređenje se Art-kvarta „Benčić“ sada polako privodi kraju. Suživot Dječje kuće, nove Gradske knjižnice Rijeka te Muzeja moderne i suvremene umjetnosti rezultirao je revitalizacijom i buđenjem ovog prostora, koji s vremenom privlači sve više posjetitelja. Art-kvart također je postao popularno mjesto za izvođenje svima omiljenih četveronožnih prijatelja u šetnju, što dakako, nikada nije nepoželjno, jedini je problem što nisu svi vlasnici ljubimaca odgovorni i često zaborave počistiti za njima. S toga su djeca na radionici za zadatak imala osmisliti i izraditi plakate koji će prolaznike upozoriti kako se sa svojim ljubimcima u blizini Dječje kuće moraju ponašati. Tehnikom jednostavnog tiska izrađivali su se plakati koji poruku prenose isključivo s pomoću znakova, gdje su djeca imala priliku na kreativan način prenijeti važnu poruku.

– Počeli smo suradnju s Ivanom iz MMSU-a ove godine i oduševljeni smo načinom rada i radionicama koje nam je do sada pripremila, jer su stvarno prilagođene za naše učenike s teškoćama. Ovoga su puta bili prisutni učenici predmetne nastave od petog do sedmog razreda sa svojim učiteljicama. Današnja je radionica nadmašila sva očekivanja, i sigurna sam da tako misle svi naši učenici, zato mogu reći da se veselimo nastavku suradnje, zaključila je Gordana Galić, knjižničarka u Centru za odgoj i obrazovanje.

Istaknuta i ostale fotografije: Marta Sirotich

#Art-kvart Benčič #Dječja kuća #MMSU Rijeka #Slika vrijedi 1000 riječi #treći rođendan Dječje kuće

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh