Tamara Obrovac i Stefano Battaglia u Malom Lošinju: „Apoxyomenos recomposed“

U petak, 26. travnja, u 20 sati, u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju, održat će se koncert i promocija novog glazbenog projekta „Apoxyomenos recomposed“ Tamare Obrovac i talijanskog pijanista Stefana Battaglie povodom dvadesetpete godišnjice pronalaska kipa Apoksiomena

Prije dvadeset pet godina, u moru pored Malog Lošinja, pronađen je brončani kip mladog atleta, te obljetnica u njegovom muzeju pruža idealno vrijeme i mjesto za predstavljanje novog glazbenog projekta i suradnje između hrvatske skladateljice Tamare Obrovac i talijanskog pijanista Stefana Battaglie.

Publika će imati priliku čuti kompozicije koje je Tamara Obrovac skladala za balet „Apoksiomen“ Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 2017. godine, reharmonizirane od strane Stefana Battaglia te dovršene tijekom zajedničkog rada u Sieni na Accademii musicale Chigiani, gdje su i snimljene. Organizatori koncerta su Muzej Apoksiomena, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Malog Lošinja.

Tamara i Stefano surađuju od 2017. godine u ansamblu „TransAdriatic quartet“ koji je 2019. godine izdao album „TransAdriaticum“ na kojem je Tamara, ostajući vjerna svom izričaju u kojem povezuje Istru i suvremeni jazz, predstavila nove skladbe pisane za kvartet vrhunskih glazbenika iz dvije susjedne zemlje, Hrvatske i Italije, bivajući posebno nadahnuta originalnim pijanističkim rukopisom Stefana Battaglie čiji se senzibilitet i poetika izričaja i u ovoj suradnji izvrsno nadopunjuju sa emotivnošću i ekspresivnošću Tamarinog vokala.

Ulaz na koncert je besplatan.

Istaknuta fotografija: press

#Mali Lošinj #Muzej Apoksimen #Stefan Battaglia #Tamara Obrovac

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh