Try theatre: Scenes from Growing Up

U dvorani Filodrammatice u subotu, 10. lipnja izvedena je predstava Scenes from Growing Up riječke škole glume na engleskom jeziku – Try theatre.

Scenes from Growing Up je predstava za djecu i mlade koja kroz 11 kratkih scena otkriva razne trenutke odrastanja. Od dogodovština u školi do prvih simpatija i uvijek prisutnih prepirki s roditeljima, Scenes from Growing Up nudi humorističan pogled na situacije kroz koje smo svi prošli – i kroz koje izvođači još uvijek moraju proći. Predstavu je izvela Elementary School grupa (4.-6. razred osnovne škole). Izvedbu su tradicionalno pratili i titlovi na hrvatskom jeziku. Autor teksta je Ivan Verunica, a režiju potpisuje Lisa Mihelec s Dharmom Danom Grubišić kao asistenticom režiserke.

TRY theatre je riječka škola glume na engleskom jeziku koja već niz godina oblikuje djecu u otvorene i slobodne mlade ljude koristeći kazališne tehnike kao metode odgoja. Kroz glumu, igre i razne aktivnosti, polaznici stječu znanje o glumi i samopouzdanje na organski način – ne učeći, već stvarajući vlastita iskustva. TRY theatre trenutno broji 84 polaznika, koji su podijeljeni u šest grupa od 6 do 18 godina. Uz radionice dva puta tjedno i izvedbe na kraju godine, TRY često sudjeluje i na domaćim i međunarodnim festivalima te organizira razmjene mladih kroz Erasmus+ program Europske unije.

Fotografija Živa Žigmund

#Dharma Dana Grubišić #Filodrammatica #Ivan Verunica #Lisa Mihelec #škola glume na engleskom jeziku #Try Theatre

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh