Udruga MOOK u Puntu organizirala četvrti Glazbeni kamp i prvo Međunarodno gitarističko natjecanje

U besprijekornoj organizaciji Udruge Muzika u koracima MOOK, te u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Punat, održan je četvrti po redu Glazbeni kamp i prvo Međunarodno gitarističko natjecanje u Puntu.

Glazbeni kamp i međunarodno natjecanje okupilo je u Puntu više od stotinu mladih glazbenica i glazbenika u trima različitim programima, bio je to nadasve uspješan tjedan kreativnosti, mašte i prekrasnog druženja.

Koncert Magdalene Banfić u Galeriji Toš

Dojmovi se još nisu slegli, ali svi imaju samo riječi hvale. 

– Cijela atmosfera u malom otočnom mjestu je bila toliko pozitivna i šarmantna da je to teško opisati riječima, kako za organizaciju tako i za one kojima je sve i namijenjeno – djecu, koja kroz ovakve događaje stvaraju prekrasne uspomene i cjeloživotna prijateljstva, što je zaista neprocjenjivo. Upravo su njihovi osmjesi i zadovoljna lica na kraju cijelog događanja pravo mjerilo uspjeha i MOOK ekipa je to ostvarila na najbolji mogući način. – istaknuo je Matija Kučić, član ocjenjivačkog suda.

Na samom početku održan je koncert mlade i perspektivne gitaristice Magdalene Banfić u Galeriji Toš. Popunjena dvorana, polaznicima, ali mještanima koji su podržali koncert, dokaz je da uvijek ima interesa za vrhunsku izvedbu, koja je savršena inspiracija mladim gitaristima i gitaristicama.

Kada je u pitanju program Gitara 2024., djeca su imala individualnu nastavu pa ako se to usporedi s nekim individualnim sportom poput tenisa, činjenica da je 40 djece sudjelovalo u Glazbenom kampu uistinu je impresivna brojka. Djeca u programu Music in steps nastavu su imala u manjim grupama, što su okupljale prosječno pet polaznika.

U nastsvi Music in steps bilo je različitih kombinacija s mentoricama Anom Horvat, Zeldom Bašić i Ivanom Marčeljom – sviranje ukulelea, klavijatura, gitara te pjevanje. Gitaristi su usavršavali svoje znanje na nastavi kod mentora Antonia Rumenovića, Nene Munitića, Slađane Čolović i Magdalene Banfić. Uz gitaru imali su i nastavu komorne glazbe kod profesorice Magdalene Banfić, što su uspješno izveli i na Završnom koncertu u subotu u školi Punat. 

Music in steps junior okupio je predškolce koji su svoju kreativnost pokazali u likovnim i glazbenim radionicama s mentoricama Anom Horvat i Zeldom Bašić.

Gostujući predavači oduševili su polaznike, ali i mentore. Ove godine to su bili Zvonimir Radišić, Ivan Pešut i Sergej Božić iz jazz i pop rock svijeta, David Petrović na radionici glumačke improvizacije, Margareta Peršić s prekrasnim pripovijedanjem, Igor Čupković govorio je o važnosti scenskog nastupa i na što sve treba misliti prilikom izlaska na scenu, Davor Juretić predstavio je teoriju glazbe, Valnea Žauhar održala je predavanje kako se što bolje nositi s tremom pred nastup i općenito kako osjećaj nelagode i nesigurnosti pretvoriti u svoju prednost pravilnom pripremom.

Splitski gitaristički kvartet

Osim intenzivnog svakodnevnog rada našlo se je vremena i za nastavu u prirodi, snimanje pjesama i gitaristički orkestar, izlet brodom. Sve je popraćeno salvama smijeha i dobrom zajedničkom energijom. 

Pohvale za Međunarodno gitarističko natjecanje pristižu sa svih strana, od kolega i roditelja do članova žirija koji su renomirani profesori iz Hrvatske i iz Slovenije: Anđela Jerkunica, Neno Munitić, Antonio Rumenović, Petar Čulić, Matija Kučić, Monika Krajnc Štih i Nataša Črnugelj.

Svi natjecatelji su pokazali znanje i vještine na zavidnom nivou, a dvorana škole Punat pokazala se je kao izvrsno mjesto za ovakvo događanje. 

U svakoj kategoriji nagrađivala su se prva tri mjesta prvih nagrada u rasponu od 90-100 bodova, dok je apsolutna pobjednica natjecanja Stela Mrnjec iz Slovenije koja je osvojila majstorsku gitaru graditelja Željka Jelića.

Osim posebnih nagrada kao što su dva vaučera za kupnju Jelić gitara, kotizacije za Sarajevo guitar festival i Kastav strings, ove godine je dodijeljena i posebna nagrada za učitelja čiji je učenik osvojio apsolutnu nagradu – vikend aranžman u Molnar Resortu. 

Organizacija je bila lakša uz podršku Turističke zajednice Općine Punat i direktora Branka Karabaića, koji je prepoznao ideju i pomogao u realizaciji iste za budućnost mladih generacija, kao i Marine Punat group, Općine Punat, Jelić gitare, Pm Clinice i tvrtke Crocon na čelu s Lindom Poščić Borovac,  konobe Maslina Punat, Medmar Travel Agency, Krk Adria Tourist, Vadya guitars i Art Stvaraonice.

Organizatori su prvenstveno zadovoljni izvrsnom atmosferom što je vladala tijekom trajanja Kampa i natjecanja, oduševljenjem roditelja i djece te zadovoljstvom mentora.  

– Da je glazba oduvijek bila put do duše, svjedoči prepuna dvorana restorana Marina tijekom koncerta Splitskog gitarističkog kvarteta koji je oduševio brojnu publiku. Hvala i
 školi Fran Krsto Frankopan Krk – Područni odjel Punat i Omladinskom odmaralištu na potpori i suradnji , hvala svim mentorima, hvala svim polaznicima i njihovim roditeljima. Sada je zadovoljstvo još i veće pripremati Glazbeni kamp i natjecanje 2025.!  – poručuju iz Udruge MOOK.

Završni koncert polaznika četvrtog Glazbenog kampa

Fotografije snimili Marija Zorić i F. Karabaić/F. Media

#gitara #kamp #Muzika u koracima #Punat #Turisstička zajednica #Udruga MOOK

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh