“V for Verona” TRY Theatrea izvedena u Filodrammatici

U petak i u subotu, 31. svibnja i 1. lipnja, u Filodrammatici izvedena je predstava “V for Verona” u izvedbi Middle School grupe TRY Theatrea.

“V for Verona”  je moderna, komična verzija klasične Shakespearove tragedije “Romeo i Julija” koja zadržava originalne likove i radnju, ali ih smješta u moderno doba konformizma, društvenih mreža i površnih odnosa. Predstava prati sukob između obitelji Montecchi i Capuletti, čiji će se odnosi dodatno zakomplicirati kada Romeo pošalje Juliji poruku preko Instagrama te se njih dvoje odluče oženiti (iako Romeo ne vozi Teslu, već samo Lamborghini). Okvir predstave utjelovljuje Fratar Lorenzo, strastveni navijač Juventusa, koji uvodi publiku u priču i nudi rješenja ostalim likovima za njihove ljubavne probleme.

U predstavi su sudjelovali: Marta Babić, Fani Baričević, Maks Bauer, Dora Bošnjaković, Erika Braut, Lucija Bukša, Sofia Černova, Laura Tatiana De Sousa, Tara Drakulić, Ema Ešler, Lenka Kolić, Jakov Mišković, Ida Musljija, Lovro Perčin, Leona Roman i Marina Marcellina Ternovec.

Režiju potpisuje Lisa Mihelec, koja je ujedno i napisala tekst zajedno s Ivanom Verunicom kada je bila osnovnoškolska polaznica kazališta. Asistentice režije su Matea Madunić i Bruna Pleše.

Fotografije: Josip Kovač

#Filodrammatica #Lisa Mihelec #Try Theatre #V for Verona

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh