U Galeriji O.K. otvorena izložba Daniela Šuljića

U ponedjeljak, 14. kolovoza, Galerija O.K. ugostila je Daniela Šuljića, zagrebačkog redatelja animiranih filmova i ravnatelja Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb. Šuljić se riječkoj publici prvi puta predstavio  samostalnom izložbom „Animatopoeia”, na kojoj je predstavljeno sedam animiranih filmova što interpretiraju misaone dileme i razmišljanja koja opterećuju postmodernog čovjeka. Teme poput društvenog utjecaja na pojedinca, straha od gubitka najbližih ili jednostavno potrebe pojednica da se odmakne od današnjih normi kulturne devijacije, neke su od subjektivnih iskaza autora, koje se mogu generalizirati na društvenoj razini. 

Daniel Šuljić i kustosica Katarina Podobnik. Snimio Kristian Sirotich

– Iako se medij animiranog filma prvotno veže uz film, jer to on i jest u svojoj suštini – ekspresivne slike u pokretu, prvenstveno su likovna umjetnost, a tek onda film, rekao je Daniel Šuljić, renomirani i nagrađivani redatelj animiranih filmova.  

„Kao pokretni vizualni ili vizualno-auditivni znak zajedničke iskustvene percepcije, ‘genij’ animacije, za razliku od filma, daje mogućnost ‘udahnuća’ ljudskosti neživome objektu odnosno živim bićima koji nisu homo sapiens-om. Upravo kroz tu antropomorfizaciju, likovi animiranog filma postaju vividnijom ilustracijom živoga čovjeka, proširujući fantaziju samog gledatelja izvan granica empirijske naravi”, o izložbi je zapisala kustosica Katarina Podobnik, koja je cijenjenog zagrebačkg autora i predstavila riječkoj javnosti. 

Izložba „Animatopoeia” Daniela Suljića  u Galeriji O.K. bit će otvorena do 30. kolovoza, a može se pogledati svakim danom od 10 do 18 sati.

Predstavljeni su filmovi što interpretiraju misaone dileme i razmišljanja koja opterećuju postmodernog čovjeka. Snimio Kristian Sirotich
#Animafest #Daniel Šuljić #Galerija O.K. #Zlatko Tot

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh