Kazališni program 68. Ljetnih priredbi u kolovozu

Prvi kolovoški kazališni program 68. Ljetnih priredbi drama je „Početak“, kreirana u koprodukciji Teatra EXIT i Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Gradskog kazališta Sisak, a koja će se na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) odigrati u ponedjeljak, 5. kolovoza s početkom u 21:30 sati

Nakon tuluma, u neredu, gdje je svaki tanjur upotrijebljen, a svaka čaša poluprazna ili polupuna, dogodio se skoro pa poljubac. Možda poljubac. Njih dvoje, dovoljno mamurni od tuluma i umorni od prošlosti koju nose. Toliko različiti, a opet slični u svojoj usamljenosti, jer usamljenost je jedino što ih spaja. Usamljenost koja paralizira u svojim strahovima, sjećanjima na loša iskustva i lijepe uspomene pretvara u crno-bijeli nostalgični film koji se više nikada neće ponoviti. Postoji li u takvom stanju duboke uronjenosti u vlastitu samoću prostor za hrabro prepuštanje u neki novi odnos, novi početak? Je li nepristojno nadati se novoj ljubavi ili možda samo novom poljupcu? Drama „Početak“ u gotovo realnom vremenu voajerski uvlači u početak jednog odnosa, jednog prijateljstva, možda i ljubavi. Je li kasno da život (ponovno) počne?

Drama „Početak“

U ovoj recentnoj predstavi nastaloj prema tekstu britanskog dramaturga i scenarista Davida Eldridgea, čiju režiju potpisuje Aida Bukvić, glume Dijana Vidušin i Dražen Šivak. Scenografiju pritom potpisuje Ivo Knezović, a kostimografiju Danijela Gotal Grgurač.

Cijena ulaznice iznosi 12 eura.

Predstava za djecu „Trnoružica“ (3+), Teatar Naranča

Treći, pretposljednji ovogodišnji kazališni program namijenjen najmlađim posjetiteljima 68. Ljetnih priredbi, predstava „Trnoružica“ (3+), nastala u produkciji pulskog Teatra Naranča, održat će se u srijedu, 7. kolovoza, na Sceni Zidine, s početkom u 20:30 sati.

Svevremenski klasik braće Grimm ovog će puta biti ispričan na prepoznatljiv Narančin način s puno pjesme, plesa i humora. Pred publikom, onom velikom i malom, stvorit će se svijet u kojem prava ljubav vlada i gdje caruje čast, u kojem se slavi sreća i srca su veća!

Kako se kralju i kraljici konačno rodila kći Aurora, kralj je od uzbuđenja na proslavu zaboravio pozvati vilu suđenicu. Uvrijeđena vila tako se odluči Auroru kazniti prokletstvom: na njezin šesnaesti rođendan na staro će se nabosti vreteno te će srce mlado biti ugašeno. Dobre vile, međutim, uspijevaju ublažiti kletvu, skrivajući pritom Auroru pod imenom Trnoružica. Kakav će biti rasplet ove priče, i na koji će način dobro pobijediti zlo, doznajte u ovoj šarenoj predstavi čiju adaptaciju i režiju potpisuje Majkl Mikolić, dok su glumci: Marijana Matoković ili Petra Vukelić, Mathilde Vukosavljević, Katja Rabar ili Ivona Blagajčević, Majkl Mikolić, Irin Šime Rabar, Matilda Nikić, Masimo Dobrić ili Bruno Pendić, Vlatka Rubil i Gea Gallo. Scenografija je djelo Lene Modrušan, a kostimografija Marine Štembergar.

Predstava „Trnoružica“

Cijena ulaznice iznosi 7 eura.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za sve programe Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10 i 12 te 20 i 23sata (od 2. kolovoza, između 10 i 12 te 19 i 22 sata). U suprotnom, mogu se rezervirati telefonom na: 051 220 041.

Istaknuti vizual: Predstava ‘Početak’, Centar za kulturu Grada Krka

#68. Ljetne priredbe #Centar za kulturu Grada Krka #Krk #tEATAR eXIT #Teatar Naranča

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh