Belfast Food, Izet Medošević&Borgie i vatromet: velikom feštom zatvoreno Ljeto na Kantridi 2023

Završilo je još jedno Ljeto na Kantridi! Na Morskom prascu sve je u petak bilo onako kako je trebalo biti, odlična svirka, sjajna atmosfera i kulisa kakva dolikuje završnom činu trećeg izdanja manifestacije što je Kantridu pozicionirala kao jednu od najpoželjnijih riječkih kulturno-ljetno-turističkih destinacija. Sjajno posloženim repertoarom ekipa iz Belfast Fooda dozirano je podizala atmosferu među obožavateljima, a onda je u jednom trenutku, negdje oko ponoći kada je rasplesana ekipa na stageu i plaži baš trebala mali predah, svirka nakratko prekinuta, a nebo nad morem Kantride osvijetlile su detonacije. Sjećate se kako su spektakularno nekad izgledali vatrometi na zatvaranju Riječkih ljetnih noći? Oni koji se ne sjećaju ili to nikad nisu imali prigode vidjeti, sinoć su to mogli doživjeti na Kantridi. Noći Kantride narednih mjeseci sigurno neće biti tako vesele i rasplesane kao što su bile u minulim trima mjesecima.

Jedan od najatraktivnijih riječkih koncertnih bendova – Belfast Food

Kada su detonacije utihnule „riječki Irci“ nastavili su tamo gdje su stali, jedan od vjerojatno najveselijih riječkih bendova u potpunosti je opravdao očekivanja, kada Belfast Food ima svoj dan, a na koncertima gotovo nikad nisu zakazali, tada je fešta zajamčena, a pozitivna energija izvire na sve strane. Erik Malnar, Marko Anić, Sebastian Mavrić, Alen Širola i Marko Jurić ne spadaju slučajno među koncertno najatraktivnije bendove, nakon dvosatne svirke ostao je dojam da bi obožavatelji mogli u istom ritmu odraditi još jedno dva sata. Nije li to najbolja pohvala za bend?

– Mislim da smo napravili što smo trebali napraviti. Dobro smo se zabavili, publika se dobro zabavila, a to je to što se i trebalo dogoditi, rekao je nakon nastupa Marko Anić, dok je primao čestitke i pohvale za još jednu veselu večer na Morskom prascu. Ostali su dečki iz Belfast Fooda u onom modu na kojem su u četvrtak bili na generalnoj probi, ta dobra vibra samo se prenijela na Kantridu. A to se osjetilo sa svakom odsviranom stvari, niti jedna od njih nije publiku ostavila ravnodušnom, bez obzira je li bila riječ o tradicionalnim irskim songovima ili pak o najvećim uspješnicama benda što djeluje već gotovo tri desetljeća, poput Van iz grada, Nije vrijeme još za nas, Nisam pijan ili dakako Šporkog starog grada.

Odlična atmosfera u petak je dominirala na Morskom prascu

– Veselje se vidjelo. To je tako. Ova muzika te diže i kada nisi baš u veselom raspoloženju, to je to. Sigurno smo mogli svirati još sat vremena, ali nekad moraš stati. Znam da je bilo razočaranih, neke pjesme nismo uvrstili u ovaj repertoar, ali ne možeš uvijek svirati sve stvari. No, zadovoljni smo, a vidimo i da su nam žene zadovoljne, a to je najvažnije. Ova svirka je bila onoga što se može, a sada je samo na nama pitanje da li se hoće, zaključio je Marko Anić.

Prije no što su momci iz Belfast Fooda stali na binu, na njoj su bili Izet Medošević&Borgie. Izet Medošević, Filip Marčeta, Berislav Pavišić, Igor Domijan i Ivan Sindičić nisu nalik Belfast Foodu, što ne znači da su na bilo koji način zaostajali za njima. Prekaljeni riječki rock alternativci odsvirali su koktel nekih starih i stvari koje bi se trebale uskoro naći na njihovom trećem studijskom albumu, sjajna svirka još jednom ih je svrstala među najoriginalnije riječke bendove, možda nisu toliko u fokusu javnosti, ali njihove nove stvari to bi uskoro mogle postati.

– Odlično. Bilo nam je baš lijepo. Mislim da nikog nismo razočarali. Bili smo dobri, predstavili smo se u jako dobrom svjetlu i zadovoljan sam zbog toga. Najavili smo da ćemo kombinirati neke stare i nove stvari, a sada se okrećemo pripremama za snimanje našeg novog albuma, kratak je i prilično jasan nakon nastupa bio Izet Medošević.

Izet Medošević&Borgie

I to bi bilo to za ovogodišnje Ljeto na Kantridi, koje je započelo koncertom Dade Topića i tijekom kojega su ove godine održana 32 koncerta, a kada se svirkama pribroje i sva ostala događanja ispada da se na plažama Kantrida, Ploče i Bivio svaki drugi dan odvijao program, a sve to samo još jednom potvrđuje da je Ljeto na Kantridi ostalo najznačajnija, najkvalitetnija, najmasovnija i najposjećenija riječka ljetna manifestacija, koja je pritom i potpuno samostalno financirana od tvrtke Novi turizam d.o.o..

Fotografije snimio Kristian Sirotich

ArtKvart Preporuka

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh