Doris Pandžić i Vlasti Sušanj Kapićeva dobitnice Književne nagrade Drago Gervais

Prema odluci Prosudbenog povjerenstva Književne nagrade Drago Gervais najbolji neobjavljeni rukopis je roman „Vi niste ovdje“, riječke autorice Doris Pandžić dok je zbirka pjesama „Krunica od versi“ Vlaste Sušanj Kapićeve u izdanju Naklade Kvarnera najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika objavljeno u protekle dvije godine.

U konkurenciji najboljeg neobjavljenog književnog djela ove je godine pristiglo 65 prijava, a 8 je tiskanih knjiga bilo u konkurenciji u drugoj kategoriji.

Prosudbeno povjerenstvo činili su Dunja Matić Benčić, Ivica Prtenjača, Vlado Simčić Vava, Milorad Stojević i predsjednik Povjerenstva Aleksandar Mijatović koji je objasnio kako se svi pristigli rukopisi pažljivo čitaju i kako zajednički, nakon odabira rukopisa za uži krug, odabiru pobjednika. Prosudbeno povjerenstvo posebno je pohvalilo prozne rukopise „Pukotine“ Sandre Karabaić, „Moglo bi se ovdje bogovski živjeti da nema ljudi“ Ružice Gašperov, „Tragači“ Đurđice Stuhlreiter, „Taksim Bop“ Karla Ilića, „Mačak u tranziciji“ Tomislava Ribića i „Moći punog mjeseca“ Frana Deranje, a posebna pohvala ide i autorima rukopisa poezije Kristini Posilović za djelo „Filozofija okolice“, Snježani Vračar Mihelač za „Srce na baterije“, Matiji Ivačiću za rukopis „Kumulonimbus“ te Jurjici Vesni Gržalja za „San od sanj“.

Nagrada Drago Gervais koju je utemeljio Grad Rijeka dodjeljuje se od 1961. godine i glavni joj je cilj poticati književno stvaralaštvo, a prema riječima privremene pročelnice Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Vlaste Linić nagrada je već odavna prešla granice Rijeke i privukla autore iz cijele Hrvatske.

Istaknuta slika: dodjela književne nagrade Drago Gervais; autor:Grad Rijeka

#„Krunica od versi“ #„Vi niste ovdje“ #Doris Pandžić #Književna nagrada Drago Gervais #Vlasta Sušanj

Nasumičan izbor

Upišite pojam za pretragu ili pritisnite ESC za povratak na stranice

Skoči na vrh